Литургия за обновения божи храм на Белица от Неврокопския митрополит Серафим, събитието уважи вицепремиерът Иван Демерджиев

Днес е специален ден за християската общност в град Белица. В емблематичния храм „Св. Вмчк. Георги“, разположен на високо място в центъра на града, беше отслужена Света Божествена литургия и обновление от Неврокопския митрополит Серафим, съпроводен от Митрополитския хор „Йеромонах Неофит Рилски“ с диригент проф. Йоанис Паохронис и свещенници от Белица, Якоруда, Баня, Банско, Добринище и Сандански.
 
Под звуците на песнопенията на църковния хор Неврокопския митрополит Серафим отслужи божествената света литургия.
Още от рано сутринта храмът бе препълнен от миряни дошли да почетат обновяването на Христовата църква и своя Светец, да се помолят за здраве и да запалят свещ. Богослужението започна точно в 6,45 ч., а тържествената литургия в 9.30 ч., която продължи до 12.30 ч.
На събитието присъстваха Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Република България – Иван Демерджиев, зам.- министърът на МРРБ – Николай Шушков, кметът на община Белица Радослав Ревански, Старши комисар Георги Кандев – директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград, представители на институции и организации от Белица и региона, ръководството на общинска администрация Белица.
След ритуала министър Демерджиев подари на църковния храм Чудотворната икона на Св. Георги .
В края на събитието по тържествен начин за Идякон бе ръкоположен 33 годишният Алексей Грънчаров от Белица.
Основният ремонт на храмът и реставрационните работи бяха извършени с дарения от стотици християни между които и мюсюлмани, както и с финансовата подкрепа на община Белица и Неврокопската епархия. За чистотата и уюта дейно участие взеха младите хора на БелицаВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here