Дамите на Рилски пратиха серията с Монтана в трети мач в баскетболната лига

Трети мач ще определи втория финалист в женската А група през този сезон. Това стана факт, след като Рилски спортист надви Монтана 2003 с 58:54 в Самоков и изравни серията на 1-1 победи.

Успехът бе втори през сезона за младия състав на Рилецо срещу този съперник, като предишният бе в редовния сезон.

Решителният трети двубой ще се проведе на 23 април в Монтана.

Домакините водеха почти през цялата първа четвърт, но в края й съперникът им обърна за 15:12. Рилски спортист обаче бързо си върна водачеството в началото на втория период. Тимът отстъпваше в подкошието, но направи само 4 грешки за първото полувреме срещу 16 за гостите и на почивката бе напред с 31:25 след 14 точки на Вероника Джикова.

Баскетболистките на Маргарита Маринкова дръпнаха и с двуцифрена преднина след паузата, но преди последната част разликата от 6 се запази – 46:40. Отборът на Николай Господинов не се отказа и по-малко от седем минути преди края изравни за 47:47. Домакините отново излязоха напред, но 45 секунди преди сирената тройка на Ванина Василева доближи тима й само на точка. Монтана имаше възможност и за пълен обрат след грешка на съперника си, но също сбърка. Джикова открадна, а на Ванина Василева бе отсъден неспорсменски фаул. Баскетболистката на Рилски спортист отбеляза и двата, а още един неин наказателен удар оформи и крайния резултат.

Тимът от Самоков отбеляза 21 точки от 28-те грешки на опонента си, което бе и решаващо.

Следващата среща е в Монтана.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here