Г. Мукомолов сдава шефското място в „Актавис“ Дупница, бригада от 20 роми от Самоков наети за новия цех

Директорът на завода в Дупница Гади Мукомолов

Изпълнителният директор на „Актавис“ Гади Мукомолов сдава поста, научи „4Власт“ от свои източници. Той беше назначен през 2020г, но сега израелският собственик на предприятието го праща да работи в Англия. Все още не е ясно кой ще застъпи в Дупница. Недоволни работници коментират, че който и да е неговият наследник, го очакват много проблеми за решаване. По думите им положението не било цветущо. Напускащите работници били много, а кандидати да заемат техните места нямало. Затова административният състав, начело с Маргарет Бързачка, която е началник на отдел „Човешки ресурси“, обикаляли всички общини в Югозапад, включително в малките Бобошево, Рила, Кочериново. Хората обаче не се изкушават от ниските заплати. Работниците подписвали договори за над 1000 лв., сумите варирали от 1100 до 1400 лв., но чистата падала под 1000 лв. Все още няма хора и за чисто новия цех. За момента бил подсигурен един микробус с работници. Така около 20 роми пътували всеки ден от Самоков. Хората обаче били неграмотни и не могли да се справят с техниката, с която се налага да работя. Другото, което плаши хората, са тежката екипировка за защита, която трябва да се ползва, а също и затворените пространства, без дневна светлина, в които се работи.

Маргрет Бързачка-Николова, директор „Човешки ресурси“ на Тева за България (преди това Актавис) от 2016 г. От началото на 2020 г. отговаря и за дейнос­тите в областта на управлението на човешките ресурси в Тева в Унгария. Снимка: Личен архивВижте видеоканала ни:


4 COMMENTS

  1. Нищо не става от мангал .Отидеха си на втората седмица.Мангал да ти работи за тия пари.Балъци сме ние Българите.Вапрос на време е Актавис да остане без работници с тия мизерни заплати в отровите и отговорност за милиони левове.

  2. Браво Гади.Завари ни на ръба на мизерията откъм заплати ,оставяш ни мизерници.Благодарим ти от все сърце.Пожелаваме ти същата участ на заплатата да те стигне тебе,Бързачка и Велева.

  3. Аве мукомолов,не те ли е срам????Топ предприятие,с осигурен международен пазар,милиони чиста печалба всеки месец,а голяма част от обикновените работници да взимат 1000 лв месечно …..

  4. Всичко това се случва със съдействието на синдикатите, които също са на ясла. Да живей труда и цакането на трудещите се.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here