Стартира кампания за събиране на стари мебели и матраци в община Дупница

Община Дупница ще стартира кампания за събиране на стари мебели и матраци, които са излезли от употреба на територията на града и селата, съобщават от кметската администрация. Та се реализира по инициатива на „Биоком“ ЕООД и „Кроношпан-България“ ЕООД, които са специализирани и в дейностите по рециклирането им. За целта, бе проведена днес първа работна среща при кмета инж. Методи Чимев с представители на фирмите, както и експерти от администрацията.

„Проблемът с този тип едрогабаритни отпадъци е винаги стоял на дневен ред. Не случайно ставахме и ставаме свидетели на изхвърлени такива в покрайнините на града или селата, а не рядко и до самите контейнери, които няма как да бъдат събрани от сметосъбиращата фирма.

Набелязахме план за действие – информационна кампания, начин на действие, работен вариант за събиране и транспортиране. В следващите дни ще подготвим вече в конкретика плана за действие, за да информираме жителите как могат да се освободят от ненужните мебели и матраци.

Вървим в посока определен ден от седмицата, в който ще извозваме такива отпадъци, които са оставени до контейнерите, както и определяне на място за събирането им. Но нека уточним детайлно как ще се процедира в града и селата и ще го обявим“, обясни инж. Чимев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here