Умният човек се позиционира географски там, където Бог го иска!

Колкото и да е благословен, помазан, призван от Бога човек, има места, където той ще процъфти, има места, където няма да процъфти, във връзка с географията.
Има места, където има ресурси, подкрепа за призванието ти, за видението ти, за бизнеса ти, за служението ти, за бъдещето ти, за семейството ти, за децата ти. Има места, където я няма тази подкрепа и този ресурс. Умният човек се позиционира географски там, където Бог го иска. Най- вече иска да си в общение с истински вярващи хора, които да правят да расте твоята вяра, бизнеса, професионалната ти кариера! Нека всички църкви /общества от вярващи хора, ученици – четящи Писанията/, в които се говори за Христос да процъвтяват.
И глава на тялото, тоест, на църквата, е Той, Който е началникът, първороден от мъртвите, за да има първенство във всичко.
Колосяни 1:18
Именно това тук пропускаме ние християните! Разпознали сме, че Исус е Главата на Църквата и сме Го признали за могъщ Владетел. Пропускаме обаче факта, че за осъществяване на плановете Си Главата е изцяло зависима от Тялото. Пропускаме факта, че седим с Христос в небесни места. Пропуснали сме да забележим, че Исус има авторитет върху сатанинската сила. Упражняването на този авторитет трябва да стане чрез Тялото. В увереността си, че не можем да направим нищо, ние предадохме всичко на Христос, Главата на Църквата. А Главата е безсилна да стори нещо без Тялото.
Вземи за пример естествената си глава. Тя не може да осъществи никой от плановете си без съдействието на тялото. Главата ти може да види книга с християнски песни недалече от теб, но докато тялото ти не ù съдейства, тя никога няма да може да пее тези песни.
Служението, което Бог иска да доведе до край чрез Сина Си в този свят, ще бъде извършено от Христовото Тяло. А ние – Тялото Христово – имаме същия авторитет както Главата!
ИЗПОВЕД: Служението, което Бог иска да доведе до край чрез Сина Си в този свят, ще бъде извършено от Тялото Христово. Аз съм част на Тялото и ще упражнявам своя авторитет!
Из „Храната на вярата“ – Кенет Хегин
Няма налично описание на снимката.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here