Разследват мъж от Якоруда за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение

проверката за гласуване в нарушение

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване по образувани досъдебни производства за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Около 23,00 ч. на 07.04.2023 г., в района на кръстовище за местността „Бетоловото“ около гр. Разлог, бил спрян лек автомобил, управляван от Б.Б. (на 48 години).

При последвало претърсване в багажното отделение са били открити четири пакета със суха зелено-кафява листна маса с тегло около 500 грама. При направен наркотест веществото реагира на марихуана.

При условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване от ползван и обитаван от Б.Б. имот в гр. Якоуда.

В спалня на първи жилищен етаж са били намерени и иззети пликове с бяло прахообразно вещество и електронна везна. В същото помещение е било открито наркотично вещество канабис, разпределено в няколко обекта, таблетки и бучка бяло вещество.

Във фризер, намиращ се в преддверие, обособено като гараж в къщата, е било намерено бяло вещество на прах, кристали и бучка.

Б.Б. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По друго дело в качеството на обвиняем е привлечен Б.П. (на 33 години).

На 07.04.2023 г. той държал в себе си и в различни помещения на апартамент в ж.к. „Спартак“ в гр. Сандански високорисково наркотично вещество, разпределено на дози. Откритият амфетамин бил предназначен за разпространение.

По искане на прокуратурата спрямо обвиняемия Б.П. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here