ЦИК обяви: Ексзам.-кметовете на Г. Делчев и Сатовча Б. Боцев и Е. Кълков отново на депутатските банки, Пеевски влиза от Благоевград

Богдан Боцев

Бившите заместник-кметове на Гоце Делчев и Сатовча Богдан Боцев и Елхан Кълков отново сядат на депутатстките банки. Това стана ясно, след като ЦИК обяви имената на новите 240 народни представители.

Богдан Боцев беше на второ място в листата на БСП в 1 МИР – Благоевград, а начело беше лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя обаче избра да влезе в парламента от 25 МИР – София. Освен това Боцев беше и шампион по преференции в региона.

БСП ще има един депутат от Благоевград. Победителите от ГЕРБ вкарват 4-ма свои представители от района – бившият транспортен министър Росен Желязков, синът на кмета на Симитли Стефан Апостолов, Костадин Стойков и Георги Георгиев. От коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ депутати стават Андрей Гюров и Георги Ганев.

ДПС също изпраща двама свои представители от Благоевградско – Делян Пеевски и Елхан Кълков.

Депутат от „Възраждане“ ще бъде адвокат Цвета Рангелова. А от „Има такъв народ“ депутатското място е за Станислав Богдански.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here