Радослава Чеканска, Христо Терзийски, Даниел Александров от ГЕРБ, Г. Стамов от ПП и Д. Димчев от „Възраждяне“ са депутати от Кюстендилско, Бойко Клечков закопа БСП!

Радослава Чеканска с кмета на Дупница Методи Чимев на закриването на кампанията.
Лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов, Радослава Чеканска, Даниел Александров и останалите от листата за депутати, канят жителите на Дупница да говорят открито по проблемите.

Като 4ВЛАСТ първи информира, 2-МА от ГЕРБ-СДС /даже 3-ма, но третият, борецът Даниел Александров, влиза от 23 ти МИР, тъй като бешев две листи/ и по 1 НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ от ВЪЗРАЖДАНЕ и ПП ще представляват област Кюстендил в 49-тия ПАРЛАМЕНТ За първи път БСП остават БЕЗ ДЕПУТАТ от 10-ти МИР Кюстендил. Водачът на листата им Бойко Клечков не успя да събере необходимият брой гласове, за да намери място в новият парламент.

Пет дни след провеждането извънредните парламентарни избори на 2-ри април 2023 година, от ЦИК обявиха разпределението на четирите мандата в 10-ти МИР Кюстендил, според публикувано решение на ЦИК.
На база брой получени гласове и преференции за област Кюстендил: 2 мандата получават ГЕРБ-СДС и по един депутат от ПП-ДБ и Възраждане.
Новите народни представители, които влизат в 49- то Народно събрание са водачът на листата на коалиция ГЕРБ- СДС Христо Терзийски и Радослава Чеканска от Дупница, която изпреварва двама кандидат-депутати в листата им, тъй като е получила най-висок преференциален вот. Водачът на листата на ПП-ДБ Георги Стамов взима третия мандат, а четвъртия е за водачът на листата на Възраждане- Димчо Димчев.
Кюстендилско ще има още 1 депутат от ГЕРБ-СДС. Това е Даниел Александров, който обаче става народен представител от 23 МИР- София. Това стана мъзможно след като проф. Балтов се отказа от мандата.Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Честито на новите депутати само да попитам колко време мислят че ще са депутати? Аз им давам към 3 – 3,5 месеца та да гледат да пестят от заплатите за после!

  2. Тая с Чимев майка ли е на тая на плаката? Ако е самата депутатка…да живее фотошоп!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here