Разумно е ПП да не участват във властта и дано никой не ги насилва да се включат! Още по-разумно би било да не бяха участвали и в изборите, твърди Петко Симеонов

Да остане ли Радев да управлява, или Народното събрание да си влезе в конституционно определената роля?
Това се решава сега.
Разумно е ПП да не участват във властта и дано никой не ги насилва да се включат. Още по-разумно би било да не бяха участвали и в изборите, но минала работа.
В коалицията им ДБ са реален политически субект. Какво ще решат те? Създава се впечатление, че там Иван Костов има голямо влияние. Приемам, че неговото изхвърляне, че ПП-ДБ ще победят с пет процента като предизборна въдица, но дано не е нагласа за управление. Какво ли ще каже той на ДСБ сега?! Подозирам, като слушах снощи Малинов, че в ДСБ си въобразяват, че диктуват играта. Май „петте процента“ не са само предизборна шумотевица, те са илюзията на ДСБ, че са мозък и мотор… С тези „пет процента“, отцепили се от първата политическа сила, се превърнаха в това, което са.
ГЕРБ-СДС, за които съм гласувал, да преценяват и действат. Те и ДПС са можещите и знаещите в това Народно събрание. Те разбират от политика. Те са реалната политическа сила. Другите са случайници, сектанти и госпожа Нинова, излязла от „петте процента“.
Ако това Народно събрание не успее да избере действащо и силно правителство, на следващите избори първа политическа сила ще бъде „Възраждане“, втора ГЕРБ-СДС, трета ДПС. За ПП и ДБ предполагам, че няма да са в коалиция и ще се явят поотделно. Те заедно с БСП, ИТН, БВ и прочие ще имат неясна съдба.
Петко СертовВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here