Проф. Асен Балтов даде път за парламента на Даниел Александров от Дупница!

Проф. Асен Балтов
През 2019 г. Даниел Александров показа пояса от турнира „Дан Колов- Никола Петров“ на кмета Методи Чимев и зам.- кмета Крум Милев.
Христо Терзийски, Даниел Александров и кметът на Дупница инж. Методи Чимев

Професорът от „Пирогов“ д-р Асен Балтов току- що, точно в 21.30 часа, малко след като 4ВЛАСТ обяви, че Даниел Алексанров става депутат на негово място, обяви, че наистина подава молба за освобождаване от парламента. Той беше избар от 23 МИР – София, след него под № 5 беше борецът от Дупница, който беше и под №2 в Кюстендилската листа, един от младите любимци на местната власт, донесъл огромна слава от тепиха. Ето какво каза професор Балтов:

„Скъпи приятели и съмишленици,
Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, като кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС за 49 НС. Поради нормативни ограничения , обаче народният представител няма право да бъде на друг трудов договор, дори и да е лекар. В този смисъл взех решение да се откажа от депутатското си място, защото считам, че ще бъда по-полезен за хората и обществото като лекар- ортопед травматолог. Надявам се хората, които са ме подкрепили да не бъдат разочаровани, защото по-голяма част от тях са мои пациенти, приятели, които знаят, че каузата ми в живота е да помагам на хората, без значение дали е на болничен или парламентарен терен. Благодаря на всички за подкрепата! Успех на всички колеги в 49 НС.“

Той бе шеф на “Пирогов“ по време на управлението на ГЕРБ и дори бе пасажер в джипката на премиера по време на най-тежката фаза на пандемията. През 2021 година Балтов спечели конкурса за още един мандат като шеф на болницата, но бе уволнен от служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

После Балтов  стана депутат от ГЕРБ, но се върна на работа в болницата на граждански договор. Междувременно съдът обяви уволнението на Балтов за незаконосъбразно, а ръковоството на „Пирогов“ обяви, че не смята да обжалва.

Ивайло Константинов: С трима депутати сме!

Ето ги депутатите в новия 49-и парламент на България, Кюстендил за първи път в историята с 3- ма депутати от ГЕРБ, а БСП остана без Бойко Клечков!
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Хората са гласували са един ерудиран и доказан специалист, който си подви опашката пред едно „борче“. „Евала прическа, кво праи нощеска“ т.е. демокрация по „герберски“ с подмяна на вот-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here