ВК “Пирин” Разлог сред най-високо оценените клубове от Българска федерация по волейбол за 2022 г.

Клубът се нарежда и на втора позиция в страната по брой картотекирани състезатели. През 2022 година 210 млади надежди на “Пирин” участват във всички държавни първенства, като печелят 4 медала и записват няколко призови класирания

С обща оценка от 26 735 точки за своята дейност, създаденият през 1946 години разложки клуб, се нарежда на втора позиция, сред 88 български клуба, регистрирани към федерацията по волейбол.
Най-високо оцененият отбор е ВК “Левски” София, а след “Пирин” Разлог се нареждат столичния ВК “ЦСКА”, ВК “Миньор” (Перник), ВК “Хебър” (Пазарджик) и други отбори, част от СуперЛигата за 2022/2023.
“Пирин” натрупа максимален актив за своята дейност през 2022, на база брой картотекирани състезатели, призови класирания от Държавни първенства и международни състезания, както и брой национални състезатели.
Волейболен клуб “Пирин” Разлог се нарежда и на втора позиция в страната по брой картотекирани състезатели. През 2022 година 210 млади надежди на “Пирин” участват във всички държавни първенства, като печелят 4 медала и записват няколко призови класирания.
Републикански шампиони през 2022 година станаха момчетата в мини волейбола, децата и кадетите се окичиха с бронз от държавните първенства, а мъжкият състав се нареди на трето място на Купа “България”. С призови класирания от шампионата на страната в Разлог се прибраха също мъжете, прекадетките, момичетата, юношите и девойките на клуба.
През 2022 година двама юноши и една девойка от “Пирин” Разлог получиха повиквателни за националния отбор на България. През месец юли Стилиян Делибосов замина за Европейското първенство за мъже под 18 години, в Грузия, а Даниел Мицин и Спасимира Кондева станаха част от разширените състави.
В зала “Септември” клубът посрещна като домакин финалите и суперфиналите на момчетата, финали на групова фаза – прекадетки, квалификации – юноши и прекадетки, квалификации – юноши, кадети, прекадетки, допълнителна квалификация – прекадетки и прекадети, регионални турнири за кадети, прекадети , девойки и кадетки.
За своите успехи, част от съставите, треньорите и волейболните надеждни на клуба, заслужено получиха и едни от най- високите отличия по време на церемонията по награждаване “Спортист на годината за община Разлог” 2022.
Община Разлог пожелава още много успехи на Волейболен клуб “Пирин” и най-висока оценка за дейност, през настоящата година.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here