Кметът на Костинброд Т. Младенов и ректорът на УНСС подписаха меморандум за сътрудничество, ще коват заедно проекти

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов и ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров подписаха меморандум за сътрудничество. В Костинброд днес посрещнаха също проф. д-р Надя Миронова – Директор на Регионален център за дистанционно обучение – Хасково и Ръководител Катедра „Управление“, Гергана Кирилова- директор на Кабинета на ректора на УНСС, гл.ас. д-р Емилия Дунева- Катедра „Управление“, Факултет „Управление и администрация“ и Десислава Паунска- ръководител отдел „Комуникация“ в УНСС посетиха общинска администрация – Костинброд, както и двете гимназии на територията на общината – СУ „Д-р Петър Берон“ и ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“.

От община Костинброд в срещата участваха още зам.-кметът Александър Ненов и кметът на село Голяновци Симеон Спасов. „За нас сътрудничеството с УНСС ще бъде изключително полезно, защото имаме нужда от квалифицирани специалисти за общинската администрация, публичния сектор и бизнеса на наша територия.”, заяви кметът Младенов. В меморандума е записано, че УНСС и община Костинброд ще работят за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от университета по Национално и световно стопанство чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи от взаимен интерес.


Двете страни ще си партнират и в подпомагане на качеството на обучението на студенти и докторанти в университета чрез организиране на публични лекции и дискусии и други инициативи от взаимен интерес, осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление, провеждане на съвместни научни прояви, обучения, конкурси.
УНСС и община Костинброд ще си сътрудничат и при съвместно кандидатстване по проекти/програми, организиране на публични събития за представяне на добри практики по публично управление и обучение, обмен на информация и др.

Кметът Младенов и зам.-кметът с ресор „Образование, социални и хуманитарни дейности“ заведоха гостите в СУ „Д-р Петър Берон „ и ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“.
Тази година кандидатстудентската кампания на УНСС има за цел да задълбочи сътрудничеството си с общините с идеята да подкрепи професионалната ориентация на младите хора и завръщането на квалифицираните кадри по родните места.
Кандидатстудентската кампания в УНСС в различните направления беше презентирана на учениците от 11 и 12 клас. Александър Евтимов – директор на СУ „Д-р Петър Берон“ и Светослав Иванов- директор на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство бяха любезни домакини на презентационните срещи. Екипът на УНСС остана приятно изненадан от материално техническата база и постоянно надграждащата се образователна инфраструктура на територията на община Костинброд.


През февруари месец университетът бе домакин на изложбата „Оброчни кръстове – Дигитализация на културното наследство“, организирана от община Костинброд. Във връзка продължаване на сътрудничество в тази област проф. Димитър Димитров, заедно с Трайко Младенов, посетиха новостроящия храм „Св. Мина“ в центъра град Костинброд. Кметът показа напредъка в строителството, уникалните стенописи и подова мозайка. С Божието благословение се очаква храмът да бъде готов и осветен в най-скоро време.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here