Кметът Илко Стоянов със спешно предложение до ОбС след изразено намерение на CRD Sport да стане собственик на „Пирин“

Илко Стоянов
Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет – Благоевград да бъде позволено CRD Sport да получи 90 % от акциите на ПФК „Пирин“.
Предвид факта, че процедурата ще отнеме административно време, а трябва да се реагира своевременно, е необходимо да се разреши тегленето на безлихвен заем до 1 млн. лв. от ПФК „Пирин“, който ще бъде отпуснат от потенциалния инвеститор.
По този начин заявилият инвестиционно намерение ще има възможност да извърши всички необходими действия по запазване както на лиценза, така и на самия футболен клуб.
Проектът за решение е в резултат на оттеглянето на досегашния собственик Пол Белогур и вследствие на декларирана готовност от Ернан Габриел Банато да стане собственик на „Пирин“.
При положително становище от местния парламент и в случай че до 5 май 2023 г. футболният клуб получи необходимите лицензи, на нарочна сесия на Общински съвет – Благоевград ще бъдат прехвърлени акциите, притежавани към момента от ОФК „Пирин“ на CRD Sport.
Кметът Илко Стоянов и Ернан Габриел Бенато, основател и притежател на CRD Sport, се договориха, че Съветът на директорите ще работи в синхрон с потенциалния инвеститор за развитието на клуба до избор на ново ръководство от евентуалния бъдещ собственик.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here