Р. Чеканска: Божието име е с 4 букви и означава „той прави (нещата) да се случат“, нека чрез мен да прави нещата да се случват за Дупница и Кюстендилска област!

Кметът на Дупница Методи Чимев и здравният министър д-р Асен Меджидиев разбиха шампанско за късмет и направиха първа копка на храм „Св. Мина“, който ще бъде издигнат в жк „Бистрица“ в Дупница.

„Преди 5 години направихме и първа копка за детка градина и за благоустрояване на квартала, санираме и много блокове, тогава бух дупутат, сега съм кандидат за народен представител. И да ди призная, истина е, че без Бог не можем да направим нищо, радвам се, че днес полагаме началото на храм, свято място и си помислих, че тук ще настаним името на Бог. Хората обикновено наричат ​​името на Бог като Йехова, Яхве. Правилният правопис обаче е малко по-различен.

Възрастен мъж поднесе цветя специално на Радослава Чеканска.

Направих си труда да проверя еврейска дума в превод на английски представя името на Бог като JHVH, което е без гласна. Това, което е забележитерно, е, че JHVH има само 4 букви, които са 4 съгласни звука. Теолозите казват, че съвсем естествено е Божието име да е с 4 букви, тъй като номер 4 представлява завършеност, което е друга дума за съвършенство. В Библията Бог е описан като съвършен Бог без недостатък и грях. Тези четири букви, наричани „тетраграматон“, на еврейски се четат от дясно на ляво и могат да бъдат представени на много съвременни езици като YHWH, JHVH или ЙХВХ. Божието име, представено с тези четири съгласни, се появява почти 7000 пъти в оригиналния „Стар завет“, или Еврейските писания. Името е форма на еврейския глагол хава̀х (הוה), със значение „става“, „случва се“ и всъщност означава „той прави (нещата) да се случат“. Следователно името на Бога го идентифицира като Този, който последователно изпълнява своите обещания и неизменно осъществява намеренията си. Само истинският Бог може да носи такова съдържателно име.

Много бих искала да предположа, че числото 4 в интегралната бюлетина ми е дадено, за да направя чрез него нещата да се случват в Дупница и Кюстендилска област.“ – това каза днес Радослава Чеканска, която е с №4 в интегралната бюлетина на ГЕРБ -СДС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Няма да забравя,точно когато откриха новата детска градина в ЖК за 800 хиляди лева в същия момент, гербаджията Цв.Цв. се сдоби с апартамент на цена ,колкото две детски градини! Вашият Бог и кумир е ББ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here