Читатели: М. Чомакова напира за кметица на Ихтиман, полиция спипа 1122 патрона с райски газ в дискотеката на семейството й

На нокти са жителите на Ихтиман, след като при акция на полицията от местна дискотека през уикенда са били иззети 1122 патрона с райски газ. Хората се притесняват, че отишлите да се веселят младежи може да се изкушен от вредното удоволствие, което е опасно за здравето.
От пресцентъра на МВР информират, че около 0.30 часа в съботната нощ влезли в нощното заведение. В хода на проверката един от служителите направил опит да избяга и да скрие чантичка, в която полицаите открили общо 1122 патрона с азотен оксид /райски газ/. Мъжът е бил задържан, а по случая е регистрирана преписка.


Във връзка със случая жители на града ни изпратиха сигнал, в който съобщават, че дискотеката се стопанисва от семейството на Милена Чомакова, която не криела амбициите си да се кандидатира за кмет наесен. Ето какво ни пише Иван Иванов в сигнала, който изпрати на редакционната поща: „До кога някакви „едри“ бизнесмени ще си позволяват да трупат имане, газейки всички правила и закони? Че имат и претенции за високи постове и да ни управляват. Милена Чомакова има амбицията кметица на Ихтиман да става, а в дискотеката, която въртят със семейството й, полицията намери 1122 патрона с райски газ и имало куп неуредици с документи и разрешителни. С какви очи мисли тя да застане пред нас и да поиска доверието ни, и общината ли смята така да управлява?

Претенциите големи, но отговорностите малки. Разбрахме, че през уикенда имало проверка от полицията в заведението, униформените са гонили техен служител, който опитал да избяга с райския газ. Нали употребата му е забранена със закон, истинска наглост и арогантност е такава търговия да се върти в центъра на града. Разбрахме, че от заведението имали куп пропуски в документацията- нямали разрешително за разливане на алкохол, за удължено работно време, разрешителни от БАБХ, нямали категоризация. Да не говорим, че вътре се пуши, а купоните се вихрят до 5-6, та чак до 7 часа сутринта. Законно ли е това? До кога ще търпим?
Нека Милена Чомакова да каже морално ли е да се тровят младежите? Да каже колко пъти и от къде е уволнявана? Чуваме, че се уредила на работа в МРРБ, после в МОН, но не се задържала. Сега я наместили в Държавен архив. И от коя партия по- точно е, хем била в ПП, хем в ДПС. Искаме да знаем, за да питаме лидера й как си подбира членовете.“
Отправихме официално запитване до община Ихтиман дали фирмата, стопанисваща заведението, има всички необходими документи за дейността. Справка в Търговския регистър показва, че дискотеката се води на фирма „Буров- Чомакови“ ЕООД с управител Теодора Топалова, те е регистрирана с 10 лв. капитал. Читатели ни изпратиха и видеа, на които се вижда, че клиенти пушат необезпокоявано в дискотеката.

Ето линк към официалното съобщение от МВР във връзка с акцията: 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here