В Дупница търсят 35 помощници да обслужват по домовете 230 души по проект за 1,2 млн.

35- има домашни помощници търси община Дупница. Кадрите са нужни за обезпечаването на дейностите по проекта „Грижа в дома“, който ще обхване 230 жители на общината. Както съобщихме, преди около седмица кметът Методи Чимев подписа договор на стойност 1 250 369.64 лв. по проекта по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Европейското финансиране е 625 184. 82 лв., а националното 267 936. 35 лв. Предвидените грижи ще се изпълняват от 14.03.2023 г. до 14.04.2024 г.

Домашните помощници ще бъдат назначени на пълен работен ден, те ще подпишат трудови договори, като се спазват стриктно всички нормативни документи, регламентиращи дейността за предоставяне на услугата, отговаряща на заложените в проекта дейности. Хората ще с месторабота “Център грижа в дома” в ж.к. ”Дупница”, бл. № 8А. Изискванията за заемане на длъжността са завършено основно или средно образование, не се изисква професионален опит. За кандидатите, които имат опит в социална или здравна сфера ще бъде предимство. Първоначалният подбор на персонал ще бъде по документи – заявление по образец, документ за завършено образование, автобиография, като одобрените ще бъдат поканени на събеседване. Документите по образец се получават на адреса на “Център грижа в дома”, те могат да се подават до 05.04.2023 г. включително. Списъците с допуснатите и недопуснатите до събеседване кандидати ще бъдат обявени на 07.04.2023 г. на информационното табло на “Център грижа в дома” и на сайта на община Дупница. Телефон за повече информация: 0876321066.

Междувременно тече и прием на документи от потребителите на услугите. Проектът е насочен към лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа в домашна среда. Целта е те да получат адекватна почасова, мобилна грижа. Те могат да разчитат на интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите, предоставяне на лицата от целевата група на информация, относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации със специалисти при необходимост.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here