Полиция нахлу в ранни зори в дома на ДПС лидера в Ихтиман, Аргиров: Нищо не намериха, ровиха без заповед, ще ти съдя

„С оправданието, че идват по сигнал полиция нахлу в дома ми тази сутрин. Без да имат заповед си позволиха да ровят, отведоха ме в полицията пред погледа на семейството ми, на внуците ми. Предложих да отида с моята кола, но те не позволиха, пуснаха и видео как ме качват в служебния автомобил. Ще съдя ОД МВР София област за уронване на името.“ Това сподели за „4Власт“ Борис Аргиров, който е общински съветник в Ихтиман и лидер на местната структура на ДПС. Както вече съобщихме, днес в София област се провежда акция. Беше обявено, че действията на униформените са насочени към превенция на нарушенията на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност, осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност.

Аргиров коментира, че така и не е разбрал какъв е сигналът срещу него. Полицаите дошли към 7:30 тази сутрин. „Не съм нарушил закона, нито съм престъпник, нито нарко бос, не съм изнасилвач, не съм убиец. Нищо не намериха в дома ми, още бях по гащи в леглото ми и нахлуха дузина полицаи, 5 полицейски коли дойдоха пред къщата ми.

Казах им, че без заповед няма да ги пусна, но те нахлуха, ровиха по шкафове, гардероби… Предупредих ги, че ако нещо изпочупят, ще ги съдя. Един от криминалистите в Ихтиман даже ми направи видео клип, който е разпространен по всички медии. Това вреди на репутацията ми. Издадоха ми протокол, в който пише, че нищо не е намерено в дома ми. Казаха ми само, че правят проверка по сигнал, но какъв е сигналът така и не разбрах. Не са ме задържали, но със служебен автомобил ме закараха до местното Районно управление на МВР в Ихтиман. Не съм подписвал там никакви документи.“, обясни Аргиров. Той уточни, че проверката била извършена от ОД на МВР –София, икономическа полиция и служители от РУ-Ихтиман. Споделя, че за втори път полицията прави обиск в къщата му, първият бил, когато бил кандидат за депутат.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here