Каре каратеки от „Чикара-ли“- Кюстендил на ЕП по шотокан карате-до в италианския град Линяно Сабиадоро

Четирима състезатели от Кюстендилския карате клуб „Чикара-ли“ пътуват днес за Европейското първенство по шотокан карате-до, което ще се проведе в италианския град Линяно Сабиадоро.

Юлиян Захариев, Християн Василев, Боян Кръстев и Ейдриян Христов ще бъдат част от националният отбор.

Юлиян Захариев ще участва в дисциплината индивидуално ката 18+ и мъже. Християн Василев джуниори 16-17 години индивидуално кумите до 63кг. Боян Кръстев кадети индивидуално кумите +67 кг и отборно кумите.

Ейдриян Христов за първи път ще вземе участие в подобен форум. Той е Републикански шампион по ката за тази година. На Европейското ще се бори в две дисциплини ката и санбон кумите.

В първенството ще участват състезатели от 32 държави, сред които Германия, Швейцария, Ирландия, Англия, Полша, Украйна, Молдова, Литва, Словения, редица балкански държави и домакините от Италия. То стартира на 31 март и ще продължи до 2 април.

„Момчетата са подготвени много добре. Смятам, че са в най-добрата си форма, както технически, така и физически. Тренираха много, взеха участие в лагери, направихме много добри контролни срещи с приятелски клубове. Юлиян Захариев се е доказал не веднъж в дисциплината си. Той тренира по няколко часа на ден и е достоен пример за трениращите деца в клуба. Ейдриян е един от по-малките ни състезатели, които е изключително прецизен в изпълнението на техниките и в ката, и в кумите и очаквам много добра игра от него. В кумите и двамата ни състезатели, Боян Кръстев и Християн Василев са изключително сърцати каратеки, които са се доказвали на татамито. Бъдете смели и вярвайте в себе си!“, каза старши треньора и председател на клуба Лилия Георгиева
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here