Седмицата на гората с мероприятия в Дупнишко

Във връзка с предстоящата „Седмица на гората“, която ще се проведеот 3 до 9 април под мотото “Довери се на лесовъда“, ще бъдат предприети мероприятия на територията на община Дупница и съседни общини.
Горски служители и горски педагози от  ТП ДГС “Дупница“ /Териториално предприятие ,Държавно горско стопанство Дупница/ към ЮЗДП,гр.Благоевград в партньорство с Община Дупница, ще залесят фиданки в землището на с.Големо село, съвместно с ученициот Професионална гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница. Два дни по-късно, ще бъде проведена образователна занимания с ученициот  ОУ „Христо Ботев“ с.Самораново. Учениците от школото ще участват и в залесяване на фиданки в двора на училището.
Като част от „Седмицата на гората“ е и конкурсът, който организират Община Дупница и МКБППМН за пано от естествени материали, под надслов „Гората – извор на живот“. Участие могат да вземат ученици от 1 до 7 клас, разделени в две възрастови групи: I – IV клас и V – VII клас. Откриване на изложбата и награждаване на победителите – 06 април 2023 гВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here