Радослава Чеканска, ГЕРБ: Програмата за саниране не бива да спира, нито хората да плащат 20% от стойността

„Над 15 жилищни сгради в Дупница са минали обследване, одобрени са и ако беше продължила националната програма, както предвиждаше управленската програма на ГЕРБ, санирането им щеше да стане реалност. Сега кметът на община Дупница инж. Методи Чимев се бори здраво, нямаме много яснота как ще продължи проектът и е възможно да се случи, но санирането трябва да продължи, ГЕРБ издейства средства за финансирането на тази жизненоважна програма, но тя забоксува здраво през последните две години, еврофондовете са блокирани заради „Продължаваме промяната“, заради пълния хаос, незнание в законотворчеството и подготовката на проектите, младоста е красива, но се изискват знаия, а не фалшиви дипломи от Харварт.“

Това заявиха жители на Дупница пред кандидата за народен представител от ГЕРБ–СДС Радослава Чеканска. Близо два часа тя разговаряха за настоящата ситуация в страната и блокирането на важни проекти. Заедно с нея беше и зам. – кметът Крум Милев, който внесе разяснение по много теми от компетенцията на местната власт.

„В програмата на ГЕРБ е предвидено санирането да продължи при непроменени условия. Одобрените блокове, които все още не са санирани, ще са сред първите по новата програма и без собствениците да плащат – 100% ще остане безвъзмездната помощ. Именно заради това мерките за енергийна ефективност бяха вкарани в Плана за възстановяване и устойчивост. Планът обаче не е внесен, а санирането се омаловажава с думата „стиропор“. Сегашните планове на управляващите и подкрепящите ги партии са собствениците да поемат 20% от стойността, но това не бива да става!“, посочи Радослава Чеканска, която е с преференция №4 в листата. Тя още веднъж подчерта, че ГЕРБ настоява за 100% безвъзмездна подкрепа за санирането.

В нашия вход над 80 на сто от живущите са пенсионери, на всички е ясно, че те няма да извадят пари за доплащане, а блокът ни е одобрен, даде конкретен пример една от участничките в срещата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here