Весела Лечева награди победителите в отборната надпревара на младежкото СП по сноуборд в Банско

„Банско за пореден път се доказа като перфектен организатор на големи състезания. След Световната купа по-рано през годината курортът успя да направи и отлично Световно първенство за младежи“, каза министърът на младежта и спорта

Министър Весела Лечева награди победителите в отборната надпревара в младежкото Световно първенство по сноуборд в Банско. Германия спечели последния златен медал, изпреварвайки Швейцария в смесената отборна надпревара по паралелен слалом.
България се представи с три двойки. Петър Гергьовски и Йорданка Андонова са 16-и, Тервел Замфиров и Савина Димитрова са 20-и, а Александър Кръшняк и Яна Тумбева – 25-и.

Нашата страна завърши на първо място в класирането по медали на шампионата. Младите таланти спечелиха две титли – Тервел Замфиров (паралелен гигантски слалом) и Петър Гергьовски (паралелен слалом), както и два сребърни медала на Александър Кръшняк. Второто място по медали е за Швейцария с титла и сребърен медал, а Германия е на трета позиция заради титлата в отборната надпревара по паралелен слалом.

„Това първенство дава много надежди за Олимпийските игри през 2026 г. В тази възраст се видя, че имаме изключително поколение и не случайно български сноубордисти взеха всички индивидуални отличия. След Сани Жекова и Радослав Янков идва много талантливо поколение, което, надявам се, ще видим и на световния подиум при мъжете и жените“, каза министърът на младежта и спорта Весела Лечева.
Тя похвали и домакините, които този сезон правят второ голямо състезание.
„Банско за пореден път се доказа като перфектен организатор на големи състезания. След Световната купа по-рано през годината курортът успя да направи и отлично Световно първенство за младежи“, добави Лечева.
Весела Лечева пожела здраве и успех на младите ни таланти, а на контузилата се Андреа Коцинова – бързо оздравяване.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here