Калин Гелев чукна 59 лета! С Л. Георгиев си пожелаха: 2 -ма депутати от ГЕРБ -Кюстендилско, правителство, отпушване на еврофондовете! Питат: Къде са 4 млрд. инвестиции обещани от Кирил Петков и Асен Василев?

“Пожелал съм да постигнем и на национално ниво такъв резултат, какъвто имаме в Сапарева баня на всички избори от от 2015 година насам! Убедителна победа! Поне двама депутати от Кюстендилска област и близо 80 в национален план. Общините нямат бюджет, нито стотинка не е постъпвала от 2 години, едва издържаме. Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че през 2021 година страната ни ще получи 4 млрд. инвестиции, но не се случи. От 2 години са блокираните 50 милиарда лева по еврофондовете, спрени са инфраструктурни проекти, в ход е недофинансирането на общините.”, обяви на голямо предизборно събрание в село Сапарево кметът на община Сапарева баня Калин Гелев, който навърши 59 години и според присъстващите в залата, е един от най- обичаните градоначалници в страната. Много хора дойдоха да се срещнат с Гелев и кандидатите за депутати от Кюстендилска област, а събранието почти съвпадна с рождения ден на Калин Гелев. Местният кандидат за депутат от община Сапарева баня Любомир Георгиев, чийто дядо е бил кмет, а самият той е заместик – председател на общинския съвет, е убеден, че ГЕРБ е най- добрата партия в България, която ще направи правителство: “Свидетели сме на пълен сривна на преките чуждестранни инвестиции, блокирани еврофондове, трагедия за земеделци и животновъди, внос на некачествени и ефтини стоки, за сметка на родното производство, не сме равни на другите европейски народи нито по субсидии, нито по стандарт на живот, от две години всички проекти са спрени. Всеки глас за ГЕРБ е глас за стабилността на България! Повечето хора в партията са стабилни и експерти, е, има и едни други, които ще спестя определенията, но категорично ГЕРБ е партия на по- добрите хора. Нашият кмет, например, е на разположение не 8 часа, а по всяко време на денонощието, затова хората го обичат, защото той обича работата си за тях и не се жали! Да ни е жив и здрав! Той е роден на 20 март 1964 година в Сапарева боня. Дълги години ръководи успешно собствен бизнес в сферата на транспорта, а сега всички общински дружестава в общината са на печалба, гордеем се и със собствено ВиК и то е на печалба, знаете, че той тръгна от първото стъпало, беше общински съветник в ОбС – Сапарева баня в периода 2011 – 2015 г. Положи клетва и встъпва в длъжност като кмет на Община Сапарева баня на 6 ноември 2015 г. Кара своя втори мандат. Дай боже и трети! Нека в Народното събрание да влязат хора, които не са алчни и сребролюбиви, а да мислят за общо благо. Честит рожден ден на него и на съпругата ми Елена, имаме повод да почерпим! За нови инвеститори, за бизнеса трябва добра инфраструктура, предвидимост от страна на управляващите – на законопроектите, които приемат; на данъците, които се гласуват. На инвеститорите им е нужна стабилност.”-  каза Георгиев, който е под №7.
Водачът Христо Терзийски акцентира, че стабилност и перспектива в държавата няма как да има без редовно правителство.
“Ще положим всички усилия да сформираме такова, ако ни гласувате да сме първа политическа сила. Имаме подготвени кадри за всяка една област на управление в страната. При нас хората са с доказана експертиза и дългогодишен опит – не експериментатори, на каквито се нагледахме напоследък”, каза Терзийски. Той припомни, че поетият ангажимент от ГЕРБ – СДС да се върне хартиената бюлетина е факт и вече всеки избирател има възможност да реши как да гласува – дали с хартия, или електронно.
Михаела Крумова припомни събитията от 90-те години: “Бях на 15 г., когато дойде демокрацията. Помня как баща ми ставаше в 4:00 ч., за да ходи да се реди с купоните за мляко и хляб, за да има какво да сложим на масата. Разказвам тези неща на моите деца, защото те са друго поколение и не могат да си представят това. Трябва да накараме младите да гласуват, за да не стават свидетели на такива времена. Колкото повече гласове имаме, толкова повече мандати бихме получили по разпределение. А така и шансът за правителство е по-голям.”
Радослава Чеканска обърна внимание, че от предишната среща през септември досега не се е случило нищо хубаво: “Общините и регионите ще загинат, ако отново не се даде старт на еврофондовете и програмите за общините по Плана за възстановяване! Не само това, а се случват неща, с които затъваме още повече. Държавата се руши – висока инфлация, пробит бюджет. Всички сме наясно, че на България й трябва стабилно правителство, със стабилен парламент, а не стабилна бедност! Надявам се заедно да спрем този експеримент и вярвам, че повечето хора ще изберат да живеят в стабилна България – на 2 април с номер 2 в бюлетината.”
Елка Лукарска призова: “Нека покажем на нашите познати и приятели, че сме на правилната страна. ГЕРБ успя да се консолидира, да запази своите позиции, въпреки “чегъртанията” и незаконните арести. Запазихме и подкрепата, която имахме. Сега е важно да я разширим, за да спрем катастрофата, към която върви държавата ни.”
Десислава Александрова обърна внимание, че проблемите не свършват само с липсата па бюджет и инфлацията. “Ние, Бобов дол, като въгледобивен район много разчитахме на Плана за възстановяване, а парите още не са стигнали до нас. Не се знае и кога ще стигнат”, обясни тя. Александрова призова да не се гласува, защото някой е много широко усмихнат, или има хубави песни. “Президентът, който подкрепи Промяната, даже той се отказа от тях. Какво повече да говорим. Апелът ми е да гласуваме на 2 април с номер 2!”, призова Деси Александрова.
Иван Каназирски припомни: “Знаете какво беше преди само 2 години, знаете какво е положението сега. На мен лично ми е изключително болно да гледам как държавата се превръща в транзитна територия, през която минават стотици мигранти. Това “изчегъртване” в МВР доведе до там, че системата се обезкърви сериозно. Директор на Областна дирекция на МВР стана сезонна работи. Дали новият директор има качества, дали е минал всички нива в системата – няма никакво значение, важното явно е да се сложи удобен човек.”
Каназирски обърна внимание, че проблем е и битовата престъпност, която е скочила в пъти. “Всеки ден излизат случаи по медиите на пребити възрастни хора, на хулигантски прояви, на стотици заловени дрогирани шофьори. Това през 20-годишния си опит в системата не съм го виждал. Кризата в сигурността води до това, че всички ние се чувстваме все едно не сме жители на тази държава. Двегодишните експерименти доведоха до това”, обърна внимание Иван Каназирски.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here