Добротворци от Исторически парк изнасят уроци по родолюбие в училищата на община Костинброд

На 23 и 24 март група добротворци, част от екипа на Исторически парк, посети всички училища в община Костинброд, за да разпали у децата искрата на родолюбието.
 
Облечени като древни българи, посланиците бяха приети с трепет от децата. Заедно си припомниха за истинските български герои Христо Ботев, Васил Левски и много други.
Вдъхновени и окрилени от емоцията, откриха за себе си неподозирани суперсили като четенето на книги, познанието и любовта към България, която всички ние носим в сърцата си.
Учениците получиха като подарък от Исторически парк книжка-комикс, в която умел разказвач ни запознава с кан Кубрат и неговия завет към петимата му синове – да не се разделят, защото когато са заедно са непобедими. Послание, преминало през вековете, за да достигне и до нас и да ни припомни, че само когато сме заедно, можем да постигнем всичко.
Раздадени бяха над 200 комикса със заветът на Кубрат във всички училища от общината.
На открития урок пред третокласниците в СУ “Д-р Петър Берон” присъстваха г-жа Бистра Боянова- връзки с обществеността в община Костинброд и г-жа Ивета Иванова-Димитрова- ст.експерт „Демографска, семейна и младежка политика“.
За повече информация за Исторически парк https://ipark.bgВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here