Защо Новаков, Савеклиена и Михайлов се сурнаха да агитират села и паланки, но заобикалят благоевградчани като чумави?

Снимката е от 2019 г. : Михайлов и Савеклиева с Наско и гуруто му Цв. Цв. Новаков го няма, понеже е пратен да пълни банковата си сметка в Брюксел

Броени дни преди поредните предсрочни парламентарни избори ГЕРБ ги няма никакви в Благоевград.

На фона на обиколките им в региона и срещи с евентуалните избиратели в Гоце Делчев, Гърмен, Горно и Долно Нанадолнище и т. н., отсъствието им от областния център на Пиринско боде очите. Докато другите политически партии се избиват да си направят снимка пред някой паметник на Благоевград, да щипнат детенце по бузката и дори да си направят тъпа смешка с друга политическа сила /какъвто беше случаят със скулптурата на  Бойко Борисов на площада пред мола, която Калоян Ханджийски-Бояджията  отстреля с воден пистолет/, то ГЕРБ буквално са изпаднали в нелегалност.

Кандидат-депутатката под №2 Даниела Савеклиева е свела цялата си кампания до тръшкане по фейсбук за състоянието на АМ „Струма“ и високите цени – все дъвки, дъвкани от години, и цинично повтаря опорките от предизборните недомислици на ГЕРБ, че ТЕ ЗНАЯТ как да изкарат държавата от криза, понеже го били правили вече няколко пъти. При 12-годишно управление на партията това си е живо признание, че ГЕРБ няколко пъти ни е вкарвало в кризата, а после ни е измъквало от там по почина на Барон Мюнхауцен – със захватка на скалпа. Много тъп пияр!

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, областният лидер на ГЕРБ Андрей Новаков и Даниела Савеклиева, двамата гербери разчитат Илко Стоянов с лостовете на кмет, да им осигури гласове от административните структури, Стоянов изостави 10 партии, избарха го от ИТН, би шута и на Слави и сега се прегърна с двамата удавници! – са коментарите в Благоевград.

Областният лидер на ГЕРБ Андрей Новаков, родом от някакво пазарджишко село,  също набляга на фейсбук изявите – битките му за българското розово масло и опита на ЕС да лансира електромобилите са наистина епични, но нямат нищо общо с изборите за български парламент, еле пък с проблемите на благоевградчани.

Сянката на Новаков и Савеклиева – бившият областен управител Бисер Михайлов, е по-безлична от всякога. В тази си роля на Невидимия човек Михайлов всъщност влезе още когато го сдухаха от областта и оттогава никой не знае нито с какво се занимава, нито дори дали не се е върнал в родния Кюстендил.

Друга знакова фигура от ГЕРБ в Благоевград – бившата шефка на общинското ръководство Росица Димитрова, прояви достатъчно здрав разум да осъзнае, че в Благоевград никой не я иска, и в момента е съсредоточила всичките си усилия да си намери работа – по възможност държавна и добре платена.

И това са всъщност разпознаваемите лица, свързани с ГЕРБ в Благоевград. Общото между всички тях е, че са хора, чието партийно и финансово израстване е свързано с бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов и неговия гуру Цветан Цветанов.

Фактите са неоспорими:

Наско изпрати в Брюксел един от многото си пиари,  амбициозния младок Андрей Новаков, и за няколко години на пазарджиклията му пораснаха брадата, амбициите и банковата сметка.

Наско лансира световно неизвестната банкова служителка Дани Савеклиева първо за председател на ОбС Благоевград, а после я набута и в депутатка листа.

Послушкото Бисер Михайлов всъщност бе „откритие“ на бившия областен и безспорен някогашен любимец на Бойко Борисов – Косьо Хаджигаев, но много скоро попадна в сянката на Камбитов и до края на с нищо забележимото си управление в областната управа свиреше на неговата цигулка.

Роси Димитрова пък трябва краката да му мие на бившия кмет заради рамото, което й даде, за да запази директоркската заплата във ВиК. И тя всъщност го прави отдавна, и то доста усърдно.

Пикантерията всъщност е, че и в тази рехава група т. нар. лидери на ГЕРБ Благоевград така не могат да се понасят помежду си, че стават сами по себе си още по-непоносими.

Например Андрей и Савеклиева не могат да понасят Росица, тя не ги долюбва също толкова страстно, а всички дружно не могат да понасят Бисер, чиято тотална липса на управленски качества и сведена глава бодат очите отдалече.

Повечето от членове на ГЕРБ-Благоевград отдавна осъзнаха максимата, че предателството ражда предатели, и след като Ат. Камбитов бе изритан от ГЕРБ не щат и да чуят за верните му кучета, продължаващи да се изживяват като елита на партията в Благоевград. Последните също го знаят и това е главната причина, поради която заобикалят благоевградчани като чумави и предпочитат да се правят на големи политици в Сатовча. Структурата в Благоевград е слаба, апатична и тъй като няма кой да я поведе и да й посочи вярната посока, към днешна дата хората много повече се вълнуват от цената на марулите на кооперативния пазар, отколкото от резултатите на ГЕРБ на предстоящите избори.

И докато ГЕРБ-Сандански е разпарчатосан на 2 – „за“ и „против“ Георги Георгиев или Стоян Стоев, в Петрич полюсите са съответно поддръжници на Георги Динев срещу тези на Костадин Стойков, в Якоруда битката е между лобитата на бившата председателка Ваня Гатдерова срещу наложената от Бисер Михайлов Мариела Весалова и т. н., то в Благоевград партийните членове на ГЕРБ са оставени без всякакъв избор. Ако все още вярват на идеите на Бойко, те трябва да гласуват за някой от предателите му.  Защото тези, които му останаха верни – като Косьо Хаджигаев и Йордан Андонов, отдавна са извън партията или пък се мяркат на някое от случайните партийни мероприятия ей така, за едната бройка, от носталгия или пък  от едното голо любопитство.

И докато в Благоевград не се появи една силна, обединителна фигура, която да поеме кормилото на благоевградската партийна структура, ГЕРБ няма да има собствени кандидати за кмет в областния център на Пиринско, а ще подкрепя чужди, ще пълни кандидат-съветническите си листи със случайни хора и ще е принудена да се припознава в каузи като тази за опазване на българското розово масло.

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here