Децата от ДГ “Здравец“, град Костенец и ДГ “Здравец“, град Момин проход, се срещнаха с Еколога на община Костенец, за да се включат в Еко инициативата, за която Ви съобщихме вчера.

Г-жа Колибарова, младши експерт „Екология и ООС“ към община Костенец разказа на децата за пътя на рециклирането, раздаде им мостри на сметосъбиращите съдове, с които да се запознаят. Групите получиха и по един „Чичко тревичко“, за който ще трябва да полагат грижи, а когато изсъхне тревичката му, ще може да я добавят към компостерите в детските градини. В края на инициативата децата получиха занимателни материали, свързани с „Изпълнение на демонстрационен проект за компостиране на отпадъци в община Костенец“.
Ние от община Костенец пожелаваме на децата да са здрави и да пораснат отговорни граждани, които да дадат своя принос в опазването на околната среда. Идеята е по този начин у тях да се изгради правилна нагласа към разделното събиране и рециклирането и да се възпитат постоянство и навици в това отношение.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here