Николай Копринков – Златния та Румен Радев сложи ръка на милиардите за водния цикъл във ВиК, ръкоположен от човека на Цв.Цв – Красьо Терзиев?

Както е официално известно в следващите пет години предстоят да бъдат „разиграни“ ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА на българска територия за водни цикли във ВиК сектора.

Къде ще бъдат насочени и кой ще дирижира огромните кинти във ВиК – Варна? И кой е консилиери на „Златния“ във ВиК – Варна и страната?

АФЕРА БГ разкри, че Николай Копринков на Румен Радев, известен като „Златния“, е разпоредил на министъра на регионалното развитие, в чийто ресор е и ВиК сектора на държавата, изграждането на водния цикъл и всички /обществени/ поръчки във ВиК – Варна да минават през и да бъдат „контролирани“ от лицето Красимир Терзиев.

Кой е Красимир Терзиев?

Стар сикаджия, известен като „Красьо Дебелия“ от сикаджийските времена.

Актуалния му прякор е „Медена питка“.

Бивш шофьор на Славчо Христов, човекът на Иван Костов, който пък благодарение на тази си връзка с Костов успя да придобие както банка, така и да сложи ръка върху комплекс „Златни пясъци“.

След Костов, Красимир Терзиев става един от припознатите като много свой от Цветан Цветанов, още по времето му в битността на „главен“ в ГЕРБ и като бивш министър на МВР.

Нещо повече – в масивите на спец.службите има оперативни данни, че точно Терзиев е „представител“ на много от имането на Цветан Цветанов.

Красимир Терзиев притежава 19 фирми на негово име.

По времето когато министър на регионалното развитие в третото правителство на ГЕРБ е Петя Аврамова, дъщерята на Красимир Терзиев – Антоанета Терзиева е назначена като съветник на министъра по „водните цикли“.

В ГЕРБ обществена тайна е, че Петя Аврамова минава за човек на Цветан Цветанов.

По данни и на партньорски служби сянката на Цветан Цветанов плътно крепи хотели в Банско, Пампорово, както на Златни пясъци, включително и заведение пред хотел „Интерконинентал“ на Златни пясъци, които видимо иначе се управляват от Красимир Терзиев.

По времето, когато Цветан Цветанов е силен в ГЕРБ и „коли и беси“,  именно Цветанов изпраща Красимир Терзиев на ГЕРБ кмета на Варна Иван Портних, за да бъде дадено „Столово хранене“ на негова фирма, в партньорство с такава на Янко Станев.

През 2019 година са усвоени 8,5 милиона лева, през 2020 година – 9,4 милиона лева, през 2021 година – 10,7 милиона лева, като  през всичките тези години лимита на храноден е завишен над това, което е гласувал варненския Общински съвет, с 0,50 лв.

„Медената питка“ вече дирижира процеса във ВиК – Варна, като на фирмите, свързани с ВиК – Варна, е дадено да се разбере, че той е „човекът“. Човекът на „Златния“.

На практика в устрема към огромните пари, които текат към ВиК и които със същия устрем ще се оттичат от там към … „пътя на копринката“ и „Златния“, „Златния“ прецак/в/а както Дънката, както Маджо, така и други близки бизнесмени, които омайва на тема „ВиК“.

Най-парадоксалното е, че част от тези бизнесмени бяха съсипани не от друг, а точно от Цветанов, който вече е „ортак“ със „Златния“ чрез капията си Красимир Терзиев.

Така юмрукът „срещу мафията на ГЕРБ“ умело се трансформира в разперената шепа за прибиране на огромни пари от ВиК на „Златния“.

И то с човекът на Цветан Цветанов – „Медена питка“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here