Шери Златарска от крепостта на Кюстендил: Бъдещето е в туризма и минералната вода, младите хора и празниците са ни богатството! Кметът П. Паунов е уловил енергията им!

„Не пропускайте да се насладите на прекрасната гледка към Кюстендил, която се открива от крепостта. Кюстендил ме очарова с архитектура, история, живописна природа, лековити минерални извори, плодородни овощни градини и приветливи хора! Младите хора в Кюстендил са богатството на града, кметът Петър Паунов е уловил енергията им. Да продължаваме в същия дух! Кюстендил има много имена “градът на художниците“, „овощната градина на България“. Той е над 8000 години история, той е чудесна дестинация, която да представим на света, да популяризираме и да доведем туристи от цял свят. Ангажирам се, ако ми се доверите, като представител на партия ДПС, да привличам инвеститори, има работна ръка, има прекрасни млади хора, невероятно много забележителности- много запазени римски и турски бани, средновековни крепости и кули, възрожденски сгради, църкви и джамии. Можем да привличаме туристи като в Унгария, Словакия, Чехия, Кюстендил е чудесно място за разходка, красивите паркове, хълма Хисарлъка и плодородните градини. Празникът „Кюстендилска пролет“ събра толкова много гости, тук може да процъвтят занаятите. Ние помеме ангажимен всички големи инфраструктурни проекти да бъдат осъществени, планът за възстановаване да бъде реализиран във всички сфери в кюстендилска област, а субсидиите за земеделските стопани да бъдат равни с тези в другите европейски страни, сега нашите са три пъти по- ниски, това унищожава пазара за реализирането ѝ, включително и на черешите. така да започнем да ядем български плодове и зеленчуци, български череши, круши, ябалки, а не вносни, които са по-. ефтини. По- ефтини, защото субсидиите за производителите в чужбина са по- високи. Ангажирам се директно с този огромен и нерешен проблем!

Това каза Шейхриар Златарска, която е водач на листата на ДПС- Кюстендил при срещите си с местните хора.

Тя се качи и на Крепост Хисарлъка -късноантична и средновековна крепост, разположена на най-високата равнинна част на едноименния хълм.

Известно е, че е изградена в края на ІV – началото на V в., като е оцеляла до XV в., когато е разрушена от османските завоеватели. Крепостта има форма на неправилен многоъгълник и е защитена с 14 кули. Главната порта е на източната стена, а в рамките на укрепената площ са разположени обществени и жилищни сгради. По време на археологическите разкопки са намерени многобройни находки, които говорят за продължително използване на крепостта през Античността и Средновековието.

Забележителности в Кюстендил - крепост Хисарлъка
Крепост Хисарлъка

Крепостта Хисарлъка е една от най-големите забележителности в Кюстендил и една от най-значимите крепости на територията на България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here