В разгара на лятото стадионът в Сандански ще цъфти с нова тревна настилка за 200 000 лв.

Софийската фирма „Джерамис Интернешънъл“ с управител Александър Давчев ангажираха от община Сандански с цялостната подмяна на тревната настилка на градския стадион. Договорът е подписан на 17 март и е със срок на действие 1 юли. Заложената сума е 194 676 лв. с ДДС. Припомняме, че Министерство на спорта одобри проекта на общината за обновяването и в края на април миналата година кметът Атанас Стоянов подписа договора за финансиране в размер на 200 000 лв.
След извършване на заложените дейности, стадионът ще разполага с терен с нова тревна настилка. Преди това ръчно и машинно трябва да се отстрани старата, както и основата под нея. Не е ясно в какво състояние са поливната и дренажната система, което трябва да се провери. Ако се установят проблеми и необходимост от ремонтни дейности, от община Сандански ще се заемат с работата. След това ще може да се премине към полагането на нова тревна настилка и пясъчното легло, а теренът ще бъде нивелиран чрез лазерен грейдер за постигането на максимален комфорт при използването на игрището. Новата тревна настилка ще бъде от тревен чим за футболни стадиони на рула.


Избраната фирма обаче трябва да пази като крехко яйце лекоатлетическата писта на стадиона, в чието изграждане бяха вложени 800 000 лв. преди около 4 години. Нужно е да се изгради защитно съоръжение за преминаването на техниката през нея. Ако се установят щети по пистата, фирмата ще трябва да я възстанови в първоначалния й вид.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here