Откриха обновеното Второ ОУ „В. Левски“ в Костинброд, кметът Младенов сюрпризира директора с нов училищен автобус 

Ключовете за чисто нов училищен автобус връчи кметът на община Костинброд Трайко Младенов на директора на Второ ОУ „Васил Левски“ Красимира Манова по време на церемонията за официалното откриване на напълно обновената сграда на школото. Освен Младенов и Манова, в церемонията по официалното рязане на лентата взеха участие още председателят на Общински съвет д-р Атанас Тенев, директорът на Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“ Галя Василева, началникът на РУО София област Росица Иванова.

В рамките на 6 месеца сградата на училището, намираща се в кв. „Шияковци“ в Костинброд, придоби съвсем нови облик. Проектът на общината включваше изграждането на нов покрив, изолация, ново отопление, новоизградени и обособени санитарни възли, нова канцелария за учителите и архив на училището. Общината инвестира и в нова ограда, спортна площадка, нова чешма и алеи, водещи до външно обновения физкултурен салон. Водосвет отслужи отец Крум, възпитаниците на училището поздравиха гостите с песни, стихове и български народни танци.

„Приоритетно за община Костинброд е да се продължи обновяването и модернизирането на общинската образователна инфраструктура. Благодаря на фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници, че през годините се показаха като надежден и коректен партньор на българските общини и заедно с общинска администрация постигнахме много. Но няма да спрем до тук! Асфалтирахме и улицата пред училището, изготвихме проект за нов физкултурен салон на училището и ще се борим за финансирането му! И всичко това е за нашите деца! За нашето бъдеще! За община Костинброд!“, заяви кметът Трайко Младенов и връчи на директора ключове на чисто нов автобус за нуждите на училището. Возилото е предоставено на община Костинброд от Министерството на образованието и науката, за цяла България са разпределени само 26 превозни средства. Директорът на училището беше категорична, че през последните 5 години децата, учащи във Второ ОУ, са се увеличили с 50%, привлечени от обновените сгради, уюта и топлината в учебната среда.

Тя изрази своето задоволство, че благодарение на реализирания проек базата  от остаряла, опасна и неугледна се е превърнала в образец на едно бутиково училище, каквато е и сградата на начален етап в кв. „Маслово“.

На събитието присъстваха и зам.- кметовете на община Костинброд Александър Ненов, инж. Габриела Георгиева и инж. Теодора Гогова, представители на Синдикат на българските учители, общинските съветници Даниела Станкова, Камелия Велкова, Анелия Велева, Димитър Григоров, представители на фирмата – изпълнител „НСК СОФИЯ“ ЕООД, директори на училища, детски градини и социални центрове, и родители на ученици от Второ ОУ „Васил Левски. Изпълнителният директор на ФЕЕВИ Галя Василева заяви, че работата с община Костинброд е удоволствие. След като се преряза официално лентата, всички гости разгледаха обновената сграда.

През последните години фокусът на ръководството на Община Костинброд е насочен в проекти в образователната сфера. Общината следва политиката, свързана с инвестициите в образователната инфраструктура с идеята, че в дългосрочен план добрата материална база ще подобри качеството на образование и следователно на живот. За по-малко от 10 години се реализираха енергийна ефективност в СУ “Д-р Петър Берон”, Първо ОУ „Васил Левски“-начален етап, ДГ ”Пролет”, ОУ ”Отец Паисий”, с. Петърч. През 2019 се завърши проект “Подобряване качеството на образователната среда и инфраструктура в ПГВМСС “Св. Георги Победоносец”, откри се изцяло ремонтираната начална сграда на Второ ОУ “Васил Левски”, кв. Маслово. През 2021 година се реализира цялостна реконструкция в СУ-Д-р Петър Берон“. Изградени бяха нови спортни игрища, реализира се ремонт на скатния покрив и се изгради нова ограда на най-голямото училище в община Костинброд, а в момента усилено тече ремонт на сградата в прогимназиален етап на Първо ОУ „Васил Левски“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here