С различни инициативи деца от Благоевград отбелязаха Световния ден на водата и настъпването на пролетта

Възпитаници от Центъра за личностно и творческо развитие, ученици от различни училища и малчугани от детска градина „Детелини“ дадоха началото на празника за Световния ден на водата, организиран от Община Благоевград и НП „Рила“. Инициативата откриха Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ и Тоня Тодорова, старши експерт Дирекция “Национален парк Рила“.
Празникът започна с изпълненията на Карина Терзийска от школата за литературно творчество и на Мария Никова от III ОУ „Димитър Талев“.
В събитието в градско парково пространство до сградата на Дирекция „Национален парк Рила“ в Благоевград, с открит урок по изобразително изкуство, се включиха и ученици от Центъра за личностно и творческо развитие на децата, с ръководител Бисер Грънчаров.
Световният ден на водата и настъпването на пролетта се превърна в най-голям празник за децата от IV група „Славейче“ към ДГ „Детелини“, с ръководители г-жа Терзиева и г-жа Манолева. С музикални изпълнения и забавни игри малчуганите научиха интересни факти за водата.
В поредицата занимания участие взеха и ученици от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ и XI ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here