Община Дупница кани „Браво Строй“ да сменя и водопровода по „Седма рилска дивизия“ за 163 728 лв. без ДДС

В края на февруари започна работата по "Седма рилска дивизия"

Община Дупница покани благоевградската фирма „Браво Строй“ на Димитър Янков да извърши аварийна подмяна на водопровода по ул. „Седма рилска дивизия“ в участъка от ул. „Цар Симеон Велики“ до „Венелин“. Предвидената стойност е 163 728 лв. без ДДС. Благоевградчани имат срок до 27 март да отговорят на отправената покана. Припомняме, че фирмата е ангажирана с леенето на нов асфалт и изграждане на тротоари на участъци от ул. „Венелин“ и „Седма Рилска дивизия“. Работата по ул. „Венелин“ стартира в началото на февруари, а по „7-ма рилска“ в края на месеца. След проверка на място, извършена от кмета Методи Чимев и зам.- кмета Крум Милев, беше съобщено, че след стартиране на изкопните дейности ще се прецени дали е нужна подмяната на водопровода.

При разкопаването е установено, че подземната инфраструктура е силно амортизирана и смяната е неотложна заради честите аварии. След проведените срещи между представители на общината и фирмата изпълнител е взето решение да се предприема аварийна подмяна. За да се случи тя максимално бързо, с оглед на факта, че улицата е една от ключовите, се предприема процедура с директна покана към фирмата. Заложеният срок за изпълнение е 30 дни, а сумата 163 728 лв. без ДДС. Финансирането ще се осигури от бюджета на общината.

Както сме писали, работата по ул. „Венелин“ обхваща участък от кръстовището с ул.“Владимир Вазов“ до кръстовището с ул.“Булаир“ с обща дължина от  530 метра. Ремонтът по улиците „Венелин“ и „Седма рилска дивизия“ е на стойност 1 800 412 лв. Чрез фонда за инфраструктурни проекти държавата обезпечи 50% от сумата в общ размер на 900 000 лева, останалото са собствени средства на община Дупница.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here