Ново 20 за разменените бебета в болница Шейново, заплете се мистерия с…

Разследването по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница „Шейново“, продължава. Към момента никой не може да каже как и кога е станала размяната на бебетата. Това заяви пред БНТ юристът на лечебното заведение Вили Костадинова.

„Може да се спекулира с всяка възможност, но нека изчакаме и видим какво ще каже разследването. Трябва да се провери всяка една версия и възможност, но така или иначе, категорично, според мен, няма някой, който да може да каже как и кога е станала размяната на бебетата.

 

Към настоящия момент все още тече досъдебно производство как е станала тази размяна. Още повече че в болницата има много стриктни правила, които се спазват. Ние категорично не можем да твърдим, че размяната е станала в болница „Шейново“, заяви Костадинова.

Към момента на болницата не са наложени наказателни постановления от страна на изпълнителна агенция „Медицински надзор“, каза още тя.

В лечебното заведение все още не е постъпил вторият иск за обезщетение. Има постъпила само претенция от едното от семействата, които настояват за компенсация за нанесени щети в общ размер от 300 000 лв., разпределени в различни части между членовете на семейството на бебето – двамата родители, по-голямата сестричка и дядото.

Вили Костадинова допусна, че скоро в лечебното заведение ще се получи и втория иск, след като той бъде администриран от съда.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here