Окончателно: Скандалната полицайка Симона Радева – вън от МВР

Скандалната полицайка Симона Радева остава без работа. Това стана ясно, след като Административния съд – София-град отхвърли жалбата срещу уволнението й, научи 4ВЛАСТ.

Радева беше уволнена близо три месеца след адската катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, при която загинаха две млади момичета. Тя беше предизвикана от бившия футболист Георги Семерджиев.

Бившата полицайка атакува в съда решението на началника на СДВР, която беше издадена на 12 септември. Според защитата й, правата на полицайката са били нарушени по време на дисциплинарното производство.

След приключване на вътрешното разследване тя била изслушана, дала обяснение, помолила обаче да даде и писмено становище, но в 7-дневен срок, тъй като била бременна, за което представила амбулаторен лист, става ясно от протокола на съдебното заседание, проведено на 13 февруари.

Скандалът със Симона Радева се разрази в първите часове след катастрофата. Най-напред се твърдеше, че тя е била в джипа на Семерджиев по време на инцидента. След това се оказа, че е пътувала с него часове преди това. Най-скандалното твърдение беше, че тя му е носила стълба, за да може бившият футболист да се прибере в дома си. Един от първите хора, които са отишли на мястото бил нейният приятел Мирослав Якимов, който също беше уволнен дисциплинарно.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here