През май община Дупница ще избира управител на ГУМ 

Настоящият шеф Цветанка Вуковска сред панелите на фотоволтаичната централа на покрива.

През май в Дупница избират управител на ГУМ. В края на февруари Общинският съвет  взе решение да се организира процедурата, срокът за подаване на документи е до 20 април включително. Сред поставените изисквания са висше икономическо образование и най- малко 5 години професионален опит по специалността. С победителя ще се сключи договор със срок от 3 години. 7 дни след крайния срок за подаване но документи избраната от ОбС конкурсна комисия трябва да определи допуснатите и недопуснатите кандидати. В четиринадесет дневен срок допуснатите кандидати трябва да внесат подготвените програми за развитие на ГУМ за 3- годишен период. Конкурсът е на три етапа- подбор по документи, оценяване на представените програми и интервю. Във втория и третия етап кандидатите ще получават оценки от 1 до 10.

От 2016 г. начело на общинската фирма е Цветанка Вуковска, която спечели конкурса. Последните 2 години се оказаха доста тежки заради ковид кризата, която на няколко пъти затвори магазина и изяде сериозна част от приходите заради опрощаването или отстъпките от наемите за търговците. Все пак в края на 2022 г. в касата на общината влязоха 90 000 лв. печалба, натрупана от ГУМ през 2021 г. Вуковска обяви, че очаква за 2022 г. приходи от 500 000 лв. Припомняме, че в средата на ноември на покрива на търговския център беше открита новата фотоволтаична централа. Очаква се тя да стопи с 30% разходите за ток.

На 15 ноември беше осветена фотоволтаичната централа на покрива на ГУМ Дупница, която се очаква да стопи с 30% разходите за ток на общинското дружество.

Инвестицията беше в размер на 130 000 лв. без ДДС, направен бе и ремонт и на покрива, с което вложената сума става около 210 000 лв. Очакванията са вложеното да се възвърне чрез икономии до 3 години. Общо 266 слънчеви панела бяха подредени на покрива, мощността на централата е 120 kWp, изчисленията са годишно тя да произвежда 148 608,52 кв.ч. През миналата година на третия етаж на ГУМ се настани популярна верига, предлагаща стоки за бита. За площ от 866 кв.м беше договорена цена от 4330 лв. През 2021 г. пък над 300 кв. м на първия етаж бяха заети от голям магазин за козметика срещу наем от 14 258 лв. на месец. За да се оформи големият магазин на първия етаж беше направено преустройство.

През миналата година първият етаж беше освежен при преместването на щандовете, в новата дрогерия, която се разпростря на над 300 кв. м на етажа, се направи тотален ремонт.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here