17- годишната Моника Йорданова е „Девойка Кюстендилска пролет 2023“ /СНИМКИ/

Първа подгласничка на Мадлен стана Мирела Славова, втора Дияна Георгиева. Момиче на публиката е Радина Петрова

17- годишната Моника Йорданова е Девойка Кюстендилска пролет 2022. Тя бе наградена от кмета на общината Петър Паунов, след като стана ясен избора на журито.

И тази година журито се състоеше от носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ през годините, а момиче на публиката по традиция бе избрано чрез SMS – гласуване.

На сцената на пл. Велбъжд пролетта и красотата властваше в пълна сила, по време на 56- тия конкурс, а 14 момичета се представиха в три кръга, като единият от тях е единствения по рода си в България тур с народни носии.

Първа подгласничка стана 16- годишната Мирела Славова. Втора подгласничка журито избра 17- годишната Дияна Георгиева.

Момиче на публиката стана Радина Петрова на 17г.

Победителката в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“ 2023 получава парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил – официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Водещи на конкурса ще бъдат артистите Игор и Иван, а в празничния концерт участие ще вземат група „СкандаУ“, Трио „Фида“ към Хор „Нуша“ и „Чинари Drums” .

По случай празника на града „Кюстендилска пролет“ на 21 март 2023 г. от 11:00 часа на площад „Велбъжд“ ще се проведе празничен водосвет за здравето на кюстендилци. По традиция новоизбраните Девойки „Кюстендилска пролет“ ще получат Символите на града от своите предшественички, а специални гости ще бъдат артистите от Ансамбъл „Пирин“, които ще представят своя нов спектакъл „През девет планини“.

Празникът ще продължи на сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“ от 14:00 часа, където по стар обичай Девойка „Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав към своите съграждани, по повод настъпването на първия пролетен ден. Там за настроението на гостите ще се погрижат кюстендилските изпълнители Симона Петрова – Мона, Димана Крумова и Кристиян Янкулов.
За втора поредна година Община Кюстендил отправя покана към търговци и производители на цветя и декоративна растителност да станат част от Цветно изложение, по случай празника на града. Изложението-базар ще се проведе на 21 март от 10:00 до 18:00 часа на площад „Велбъжд“ .Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Браво .Това е истинска радост след 2 годишна пандемия.Повече такива конкурси за има за напред !!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here