Шери Златарска: Над 2 000 души се радват на „Кюстендилска пролет“, 14- те красавици са възхитителни, музиката и танците вдъхновяващи!

"Шери, внимателно със снимките, щото има “опасност” да те номинират и за Мис пролет. Все пак засега водиш друга класация. Успех!!!" - предупреди Стоян Ушатов, бивш шеф на ОД на МВР -Кюстендил.

„Шоуто на централния пл. „Велбъжд“ се вихри със страхотна сила, избираме за 56-и девойка „Кюстендилска пролет-2023″, над 2 000 души са хората на площада. Програмата започна в 19 ч. и ще продължи около 3 часа, ние сме тук, много е забавно, а момичета са страхотно! Поздравления за организаторите!“ – каза водачът на листата на ДПС за Кюстендилска област Шейхриар Златарска, която се забавлява с екипа си.

Четиринадесет момичета ще се явят на финалния тур на конкурса. Според регламента победителката ще получи премия от 1500 лева, а подгласничиките ѝ, както и момичето на публиката – по 850 лева, осигурени от Общината.

Изборът на девойката, пролетен символ на града, събира стотици кюстендилци и гости. От поне петнадесет години шоуто върви на открито, дори и при снеговалеж, както беше март-2009 г., а заради КОВИД пандемията предишните две години изборът стана онлайн.

По традиция претендентките за титлата ще бъдат представени в три кръга, пояснява Дима Укалска, началник отдел „Култура“ при Общината.

„Първото дефиле е с официални тоалети, второто е с народните носии – кюстендилската носия, това е едно връщане на девойките към традицията, те ще играят Кюстендилска ръченица, това също е част от всичко, което предоставяме на девойките, т.е. ние им даваме възможност, освен да обличат дрехите и да се показват с тях, да научат нещо и да си го запазят за тях, като например селското хоро, което ще го играят примерно на тяхната сватба. Третото дефиле е със спортни облекла, тази година е така. Идеята е да провокираме кюстендилци, и въобще хората, да спортуват“.

Водещи на програмата са артистите Игор и Иван, а в празничния концерт участие ще вземат група „СкандаУ“, Трио „Фида“ към Хор „Нуша“ и „Чинари Drums“.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. ДПС няма място в югозапада.Те се радват на празника , а не на турчалята.България
    за Бълтари!!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here