Незаконна търговия с лекарства въртели в хранителен магазин в Перник, запечатват го

Нерегламентирана търговия с лекарствени продукти в хранителен магазин в Перник установиха полицаи при проверка в рамките на спецоперацията, която върви в областта. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник са иззели 148 броя различни по вид лекарства от търговския обект. Проверката е извършена съвместно с представители на НАП – София и РЗИ –Перник. Контролните органи са съставили и 3 акта за установяване на административни нарушения в обекта и предстои неговото запечатване. По случая е образувано досъдебно производство от органите на полицията.
Трима пък са задържани за кражба, образувани са били и 3 бързи производства – 2 за притежаване на наркотични вещества и едно за управление на автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Работи се и по случай на използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра, информират от полицията.

В операцията в областта участват сили  на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“. Изградени са и 10 временни контролно- пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона. Проверени са 386 моторни превозни средства и 436 лица. Съставени са 21 акта за установяване на административни нарушения, 62 фиша и са заснети 113 клипа за скорост. Връчени са 22 ел. фиша на водачи и пътници. Извършена е проверка на 42 лица от криминалния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 3 автоморги, 5 питейни и увеселителни заведения и 18 търговски обекта. Съвместно с горски служители е съставен акт за нерегламентирана сеч на дърва в гр. Трън. Издадени са 5 предупреждения по Закона за МВР. Акцията все още продължава.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here