Над 4 000 души посрещнаха Б. Борисов в Пловдив, Вл. Джамбазов: Правителство с ДБ при доминиращата роля на ГЕРБ като първа политическа сила е напълно осъществим вариант/видео/

 

4000 души посрещнаха Бойко Борисов в Пловдив.

„Няма да подпиша празен чек! Никой не може да управлява без нас! От нас се очаква да бъдем оптимисти, а в същото време всеки ден ни заливат с притеснения. Както ви вадеха от джобовете по 1 лев за горивата, по същия начин действат и с веригите. Свързах се с голям производител на хляб – оказа се, че веригите му го взимат на 0.70 стотинки, а ви го продават по 1.50 лв. 80 стотинки печалба от всеки джоб. Безвремието и това, че няма кой да защити хората, водят до такива неща. Ако ние управляваме няма да се случва това. 12 години съм ги държал, така че да не източват на хората парите. Има нормална печалба, но останалото не в нормално.“ – каза Борисови, вижте видеото:

Посещението му във втория по големина град е точно година след задържането му, обявено за незаконно от всички съдебни инстанции.

В залата са всички водачи на листи и евродепутатите Александър  Йорданов, Емил Радев и Андрей Новаков. На събитието са хора от цялата страна. Сред присъстващите са и някогашната дългогодишна шефка на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и бившата депутатка Дани Каназирева, които сега не са сред кандидат-депутатите.

„Преди една година, Кирил Петков и Асен Василев под ръководството на Бойко Рашков показаха истинската си същност. Арести и гонения на политически противници и на хора, които не харесват. Това успяха да измислят. Една година! Няма да забравим!“ – каза кметът на Долна баня Владимир Джамбазов, който беше дошъл с над 100 жители на красивото градче.

„Всички вече разбират, чашата на търпението на обществото е на косъм да прелее и тогава за всички ще стане страшно.“ – предупреди водача на листата за София облас Младен Маринов.

„Едно правителство с мандата на ДБ и при доминиращата роля на ГЕРБ като първа политическа сила е напълно осъществим вариант.“ – добави Джамбазов.

„Ако не – избори до дупка, които ще ни докарат до същия вариант, само че с 3 месеца по-късно и 60 милиона по-малко. И с продължаващо нарастване на ролята и значението както на ГЕРБ, така и на ДПС.И да ви кажа, че който копае дупката, накрая сам пада в нея.“ – категоричен беше кандидатът за депутат Валентин Милушев от Самоков.

Управление без участието на ГЕРБ не може да има – това декларира Бойко Борисов на срещата с актива на партията от цялата страна в спортния комплекс С.И.Л.А. в Пловдив.

Борисов предупреди, че след изборите на 2 април депутатите на ГЕРБ няма да подкрепят промяна на данъчните закони, както предлага служебното правителство.

 

 

„По време на нашето управление не сме пипали данъците на бизнеса, туризма, ресторантьорите. Как ще допуснем да ударим фирмите – от фризьорския салон до гаражчето – с още 33 % данък! Това е недопустимо и би означавало бизнесът да плати вересиите на Асен Василев“, обобщи бившият премиер.

Той подчерта, че ще ГЕРБ държи бюджетният дефицит да е до 3 %, като увери, че ако ГЕРБ управлява, може да се справи с инфлацията и без номерата на Кашпировски, които прилагат от Продължаваме промяната.

 

 

Борисов предупреди, че трябва да се спре с омразата, която цари в страната, все едно се води гражданска война. „Да преглътнем егото и да простим в името на управлението на държавата“, призова членовете на ГЕРБ лидерът.

Той даде за пример Пловдив с новата пречиствателна станция, стадиони, спортни зали. „Остана Околовръстното шосе и досега то щеше да е готово, ако ГЕРБ управляваше, както направихме пътя Пловдив – Асеновград. Но за 2 години нищо не се строи“, упрекна опонентите Борисов.

 

 

Лидерът на ГЕРБ изрази надежда, че стадионите ще бъдат завършени и допълни, че е обещал финалът за купата на Европа в Пловдив. Ще го има, обеща бившият премиер.

Препълнената зала го посрещна, изправена на крака, а речта му беше прекъсвана от бурни ръкопляскания. На екрана на сцената прожектираха видеоклипове, които показваха икономическата криза в страната, ареста на Бойко Борисов и решението на съда, който го обяви за незаконен, сравнителните таблици и графики на нивото на инфлацията  от 0,8 % през март 2021 г. , в края на мандата на ГЕРБ. Делян Добрев коментира, че по този показател тогава България беше на 6 – 7-мо място в ЕС, а през август 2022 г., в последен ден на управлението на ПП, заради драстичен скок страната ни се озова на опашката в сравнение с останалите държави.

Успех на изборите, пожелаха на своите съмишленици Вежди Рашидов, Томислав Дончев, Тома Биков, Делян Добрев, а срещата започна с поздравлението на Тома Диков към съпартийците: „Здравейте, победители“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here