С редица събития в Благоевград, Самоков, Паничище и Дупница, НП „Рила“ и партньори отбелязват 22 март- Световния ден на водата

Събитията ще стартират със занимания и работилничка по повод Световния ден на водата на 21 март 2023 г., от 16.00 ч. в Център за настаняване от семеен тип „Св. Богородица“ – Благоевград. Инициативата посветена на забележителните факти за ценността на водата е организирана съвместно с Клуб „Мисли Зелено – Екология“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
На 22 март 2023 г., от 10.30 ч. в друга партньорска инициатива на образователния кът на открито в градско парково пространство до сградата на Д „НП парк Рила“ ще се проведе празнична програма и занимания и състезания „За водата на открито“. Поредицата занимания с ученици по повод Световния ден на водата е организирана съвместно с Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
Същият ден, в двата посетителски-информационни центъра на Парка в Паничище и Самоков са предвидени Ден на отворените врати. Експертите от центровете с интересни и забележителни факти и видеа на водните ресурси в НП „Рила“, като и беседи ще насочат вниманието върху грижата за опазване на водата и устойчивото управление на този жизнено важен ресурс пред посетителите.
Образователните еко-програми ще продължат на 23 март от 13.30 ч. със занимания – Деня на водата, на тема „Ускоряване на промяната: партньорство и сътрудничество“ в ПИЦ – Самоков.
На 24 март от 09.00 ч. е планирано събитие и в ДГ „Слънце“ – гр. Дупница. Децата ще научат защо е ценна водата и как да я опазваме – извор на живот.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here