Два незаконни склада за зарзават запечатат след спецакцията в Благоевград, Пловдив, София и Стара Загора

Два нерегламентирани склада за плодове и зеленчуци са открити при специализираната полицейска операция, обхванала Благоевград, Пловдив, София и Стара Загора. От ранните часове вчера ченгетата от отдел „Икономическа полиция“, съвместно с екипи на Фискален контрол – НАП и Българската агенция по безопасност на храните правят масирани проверки. Заложената основна цел бе противодействие на данъчните измами при търговия с плодове и зеленчуци, контрол на качеството и произхода на плодове и зеленчуци в борсите и спазване на фискалната дисциплина.
При операцията е извършена инспекция на общо 54 търговски обекта в зеленчукови борси на територията на областите Благоевград, Пловдив, София и Стара Загора, проверени са 103 лица и 76 превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, 28 констативни и 9 предупредителни протокола, а от служители на Пътна полиция са издадени 10 фиша за нарушения на ЗДвП.
Във връзка с откритите нерегламентирани складове са предприети стъпки за възбрана на търговска дейност на установените в количества. Пристъпено е и към запечатването на 5 обекта.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here