Кметът на Костинброд връчи проект за нов пък към индустриалната зона на откриването на база  на „Ролпласт“ за 18 млн.

С готов проект за път, свързващ индустриална зона-Костинброд с град Костинброд, изненада кметът Трайко Младенов собственика на „Ролпласт“ Светлин Николчев. Това се случи на церемонията по повод откриването на новата административна база и шоурум на компанията.

През изминалата година дружеството получи трети сертификат клас „А“ с  проекта си за разширяване на производствената си база в Костинброд на стойност 18,2 млн. лева и разкриване на 30 работни места. Инвестираните разходи са разпределени  в строителство на производствено хале , административна сграда  и склад за готова продукция  в размер на 9,1 млн.лв , оборудване и машини за  8,3 млн.лв  и фотоволтаици-800 000 лв.

На официалното откриване на новата база присъстваха над 300 гости, сред които Ирина Щонова, зам.-министър на икономиката и индустрията, освен кметът Младенов събитието уважиха и зам.-кметовете инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов, главният архитект Веселин Клянев, собственици на компании от община Костинброд и партньори на „Ролпласт“. Компанията е специализирана в производство и продажба на външни и вътрешни щори. „За 23 години се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа“, това заяви на официалната церемония  Светлин Николчев.

Новият път ще свързва индустриална зона-Костинброд с град Костинброд и по- конкретно с новата Индустриална зона, която се оформя на територията на завод Нива. Проектът за пътя беше възложен за изработка от община Костинброд, а средствата за него ще бъдат предоставени от Българската агенция за инвестиции на фирма „Ролпласт“, като инвеститор клас “А”.

След официалните речи зам.-министър Щонова, заедно с ръководството на община Костинброд разгледаха новата производствена база и шоурумът с изложената продукция на Ролпласт.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here