Кметът Ангелов: Мигранти бродят на Траянови врата, докато туристи са на крепостта, МС последно отпусна пари на Костенец през 2020 г. 

Йордан Ангелов със зам.-кмета Минкова.

„Докато хората разглеждат Траянови врата, виждат как около крепостта се разхождат мигранти. Цари несигурност, изправени сме пред финансов колапс, цените през 2022 г. са 4 пъти по- високи спрямо 2021 г. Последното решение на Министерски съвет, с което община Костенец е одобрена за финансиране датира от 2020 г. Имаме спешна нужда от стабилност и предвидимост за утрешния ден. От бързи и ясни решения и то от спешен порядък. Не подценявайте ситуацията, гласувайте с №2 на 2 април.“ Това призова кметът на община Костенец Йордан Ангелов.

Той беше домакин на предизборна среща в читалището, на която беше представена листата на ГЕРБ – СДС за София област. Според него инфлацията е толкова висока, че е изяла повишаването на пенсиите и заплатите. „По 1лв. за всеки литър бензин и нафта се взеха от джоба ни. Страната ни е в тежко финансово състояние с огромен дефицит. По времето на Борисов удържахме финансовата, мигрантската и ковид кризите и пак нямахме този дефицит. Сега всички са срещу нас, но обединени пак може да ги победим.“, каза Ангелов.

Той подчерта, че на изчакване са важни за общината проекти и въпроси, а безвластието и несигурността спъват развитието на Костенец. „Всички искаме ремонт на пътя, който свързва Костенец с АМ „Тракия“. 2 години вече чакаме проекта. Да не говорим за проблема с баните. Вместо баните в общината и басейните на Вили Костенец да работят и да сме сред водещите СПА курорти, те пустеят. Ние говорим, но никой не ни чува. Искаме да се продължи развитието на Костенец. Това са хората, които могат да ни помогнат. Те са единствените, които ни чуват и са с нас, част от нас, пред и след изборите.“, каза Йордан Ангелов, посочвайки листата на ГЕРБ-СДС за София област.

От сцената на читалището водачът на листата Младен Маринов заяви категоричната подкрепа на ГЕРБ към Йордан Ангелов, като подчерта, че градоначалникът ще бъде подкрепен за втори мандат начело на общината. Над 300 членове и симпатизанти се събраха за събитието. То беше открито от момичетата от ДФ “Вайялет”, които са част от младежката организация на ГЕРБ Костенец.

Фееричният им танц, посветен на българите в чужбина, жадуващи да се върнат в своята родина, трогна сърцата на всички присъстващи в залата. Веднага след тях бяха приветствани всички кандидати за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ – СДС за Софийска област. Последни щрихи на празничната програма поставиха момичетата от вокална група “Блясък” с ръководител Мариета Ибришимова към НЧ „Прогрес 1907” гр. Костенец, чиито изпълнения вдигнаха още повече настроението на публиката. * Купуването и продаването на гласове е престъпление
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here