Учениците от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“, град Костенец се запознаха с основните правила за безопасно движение на пътя

Днес, 15.03.2023 година, учениците от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“, град Костенец се запознаха с основните правила за безопасно движение на пътя. Изгледаха видео урок на тема: Как да се движим безопасно?“, след което в присъствието на г-жа Маргарита Минчева, заместник – кмет на община Костенец и заместник – председател на Общинската комисия по БДП, г-жа Десислава Одажиян, секретар на МКБППМН към община Костенец и г-жа Елица Малакова, инспектор детска педагогическа стая при РУ – град Костенец, проведоха дискусия и обобщиха основните правила за безопасно движение по пътищата.
Във фоайето на училището беше представена изложба на рисунки от ученици, на тема „НЕ“ на наркотичните вещества и алкохола!”. Чрез изразните средства на изкуството на учениците се показва правилната посока на поведение в случай на различни зависимости: всяка картина може да действа възпитателно, а справянето с проблемите и превенцията са по-лесни, ако са отворени сетивата ни за красотата на заобикалящия ни свят.
В двора на училището, учениците проведоха щафетни игри с цел обогатяване на своите знания, умения и компетенции за основните правила за безопасно движение. Демонстрираха голямо старание и удоволствие в предложените им игри. Накрая учениците получиха заслужени награди.
Ние от община Костенец сме истински щастливи, че толкова много деца и учители взеха участие в провеждането на инициативата. До края на година предстои да бъдат проведени и други подобни инициативи относно пътната безопасност.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here