Потрес! Гробище плава в Искър край Говедарци, туристи броят кокали от коне и крави край реката 

Животинско гробище плава в река Искър край Говедарци. С кокали и кожи от крави и коне е осеяно пространството около реката, други се разнасят във водата. Сметището е толкова голямо, че ще е нужна намесата на тежка техника, за да се разчисти.

Туристи, посетили курортното село, се натъкнали на шокиращата гледка. Потресени, те разказаха, че замърсяването в района е катастрофално. Кокалите се търкалят по цялото крайречие от началото на селото до изхода му. Изключително натрупва е налице между двата моста на пътя Лакатица и ДАП-а по крайречието на реката.

Наши читатели сигнализираха, че мястото се намира зад къщите на селото. Освен животинските отпадъци, на място могат да се намерят и всякакви други боклуци. „Не можеш спокойно да се разходиш около реката от тонове оборска тор. Разнася се смрад из целия район. Боклуците са разпилени и в коритото на реката. Потресаващото е, че кучетата разнасят и ръфат животинските кости.“, споделят туристи.

На място се развива голяма дейност

По регламент е забранено изхвърлянето на открито на трупове на животни или тяхното загробване на нерагламентирани места. По закон  те трябва да бъдат извозват до екарисаж. В района около реката са изникнали обори. Говедарци се слави като курортно село, но гледката на мърлявите обори съвсем няма да привлече туристите. Въпросът е имат ли разрешение стопаните да заграждат и отглеждат животни на място? Ще се предприемат ли стъпки за установяване на източника на замърсяването и последващото разчистване на това гробище?
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here