Лекарство за цялото тяло, духа и душата! Измита всяка болест и мръсотия!

Божието лекарство
Сине мой, внимавай на думите ми, приклони ухото си към беседите ми. Да се не отдалечат от очите ти. Пази ги дълбоко в сърцето си; Защото те са живот за тия, които ги намират, и здраве за цялата им снага.
Притчи 4:20-22
Според Библията с препратки последната част на този текст може да се прочете и така: „… и лекарство за цялото тяло”: Това означава, че Бог е „предписал“ Словото Си за нашето лечение и здраве!
Каквото и лекарство да приемаш, то няма да има действие, ако не спазваш предписанието. Можеш да отидеш на лекар, да получиш рецепта, да си купиш лекарствата, да ги занесеш вкъщи и да ги оставиш на етажерката. Накрая състоянието ти все пак се влошава. След това можеш да се обадиш на лекаря и да му се оплачеш: „Не мога да разбера, защо дадох толкова пари за тези лекарства, а състоянието ми не се подобрява“. Лекарят може да те попита: „А спазваш ли предписанието за приемане на лекарствата?“. „Ами не, но ги държа на нощното си шкафче“. Когато лекарството си стои в шишенцето, то няма да ти помогне. Ти трябва да го пиеш.
И Божието лекарство (Библията) няма да действа, ако просто си стои на нощното ти шкафче. Но ако Го приемеш дълбоко в себе си, в сърцето и в духа си, тогава То ще действа. Не само чрез четене, но и чрез размишление върху Него, То ще стане част от вътрешния ти човек.
ИЗПОВЕД: Аз ще пазя Божиите думи в центъра на сърцето си. Те са живот за мен и лекарство за тялото ми.
Из „Храната на вярата“ – Кенет ХегинВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here