Иван Каназирски и отец Иван събраха бригада, боядисаха оградата и почистиха двора на църква от преди освобождението в Бобошево!

„Много хора днес се отзоваха на призива на отец Георги и помогнаха за боядисването на оградата и почистването на двора на храма в Бобошево. Предстои още работа, но началото е положено. Сговорна дружина – планина повдига!“ – съобщи кандидатът за депутат от листата на ГЕРБ- СДС за Кюстендилска област, бивш служител он системата на МВР Иван Каназирски от Бобошево и добави:

„Възрожденската църква „Св. Богородица“ е разположена в центъра на град Бобошево. Строена в периода 1851-1862 г. Изографисана е от големия български художник Станислав Доспевски и неговите двама братя. Архитектурата ѝ напомня на Рилския манастир. Днес тя е действащ храм.

Наричат района около Бобошево „българския Йерусалим“. И защото на малка територия по поречието на Струма в полите на Руен планина през вековете българите са построили 78 черкви, параклиси и манастири, и защото тук се намира родното място на свети Иван Рилски Чудотворец – село Скрино. Красотата на местната природа подсилва усещането за святост и величие.

Само в Бобошево има 40 параклиса и оброчища. У нас светилищата, пазещи веществени светини, се броят на пръсти. Знайно е, че в Кръстова гора се съхранява отломка от Христовия кръст. Частица от мощите на св. Иван Рилски е в Рилския манастир. Но това са, казано неканонично, материални символи. А нематериалният е в Скрино – тук се рее душата на светеца.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here