Василев: Хора са болни, бедни, нямат изцелене, нито пък молитите им са чути, а казват, че вярват

Даниела Чакърска, Биляна Васева и Магдалена Галчева поведоха шествие от площада към частната болница на Дупница наскоро.

За Слави Василев разговорът за цените на основните хранителни стоки показва реалното състояние на българските граждани. „Хората са действително бедни, болни и общото състояние, дори и на жълтите павета, не е цветущо“, каза Василев. Политическият процес, коалиционната култура на партиите в парламента не ни докарва до очакваните резултати, допълни той.„Проблемът не е, че е скъп кашкавалът, а че вътре много рядко има мляко. За предстоящия вот партиите вече изчерпаха целия си речников и политически арсенал. Единствените им послания сега са към по-твърдото ядро”. Това заяви политологът Георги Киряков в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Според политолога Слави Василев е факт, че търговските вериги мачкат производителите на стоки. „Производителите, които могат да си позволят да плащат такива такси, за да стигнат до веригите, често предлагат боклуци”, каза Василев.

Според Киряков политиците използват темите, които вълнуват избирателите – разговорът за яйца и кашкавал е важен за избирателите и политиците го използва. За Слави Василев разговорът за цените на основните хранителни стоки показва реалното състояние на българските граждани. „Хората са действително бедни, болни и общото състояние, дори и на жълтите павета, не е цветущо“, каза Василев. Политическият процес, коалиционната култура на партиите в парламента не ни докарва до очакваните резултати, допълни той.

Георги Киряков смята, че в момента местните избори блокират двете основни партии (ГЕРБ и ПП) да решат, че има по-важни приоритети от това да се боричкат и за пореден път да се ходи на избори.

Според Василев социологията показва, че за да има кабинет, трябва да има коалиция между ГЕРБ и ПП, но по думите му, това ще бъде абсолютен край на парламентаризма.

По мнението на Киряков вероятността ПП и ДБ да направят коалиция с ДПС е нулева, но остава възможността за коалиция с БСП. „С БВ има възможност за коалиция между ПП и ДБ, но не и с „Възраждане”. ГЕРБ ще продължи да ухажва задкулисно ДПС, но няма да си позволи да направи открита коалиция с ДПС и при тях ще трябва трета политическа сила. Малко вероятно е това да е БСП. Хипотетичната възможност за коалиция между ГЕРБ, ПП и ДБ остава, но тя е блокирана от местните избори, които са през есента. ДБ искат да променят статуквото на местно ниво, но това няма да е възможно, ако има коалиция на национално ниво”, обясни Киряков.

Филосовски изход и е свързан с лично решение:

Плодовете на устата
От плодовете на устата на човека ще се насити коремът му, от произведението на устните си човек ще се насити.
Притчи 18:20
Ти няма да получиш Божиите благословения само поради това, че вярваш.
Ти няма да бъдеш спасен, изцелен, нито пък молитвата ти да бъде чута само поради това, че вярваш.
Повечето християни считат, че това е така, но Библията учи друго. А именно, че ти трябва да повярваш и да кажеш нещо. В Римляни 10:9-10 е написано: „Защото, ако ИЗПОВЯДАШ С УСТАТА СИ, че Исус е Господ, и повярваш в сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш“. Там не се казва: Ще бъдеш спасен само поради това, че вярваш. В следващият стих се казва: „Защото със сърце вярва човек и се оправдава И С УСТА ПРАВИ ИЗПОВЕД И СЕ СПАСЯВА“.
Исус не завършва в Марк 11:23 с думите, че можеш да имаш това, за което вярваш. Според думите Му в края на този стих, ще получиш това, което КАЗВАШ.
Вярата се изразява винаги с думи! Това не са само думите, които говориш в неделя, когато се молиш в църквата. Това са и думите, които изговаряш в ежедневието, в дома си, сред приятелите си, на работното си място. Те определят какво ще имаш в живота.
ИЗПОВЕД: Решавам да говоря съобразно Божието Слово.
Из „Храната на вярата“ – Кенет ХегинВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here