Благодарност! Кметът Бръчков връчи плакет „За граждански принос“ на мл. инспектор Тодор Кимов от РУ – Петрич и на учителя Владимир Кючуков

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков връчи плакет „За граждански принос“ и благодарствено писмо на младши инспектор Тодор Кимов от РУ – Петрич и на Владимир Кючуков – преподавател в СУ „Васил Левски“- с. Коларово за проявената смелост и самообладание на 2 март.
На този ден двамата успяват да изведат от сграда в центъра на село Коларово, в която е избухнал пожар, девет души и така да ги спасят от капана на пламъците.
„Вие показахте как трябва да се реагира в подобни ситуации, рискувахте своя живот, за да изпълните човешки дълг“, се посочва в благодарственото писмо на кмета Димитър Бръчков.
Тодор Кимов и Владимир Кючуков бяха поздравени също от инж. Светла Данаилова – председател на Об С – Петрич и от зам.-кмета Нина Попова.
Срещата днес, която бе по покана на кмета, уважиха също Величка Спасова – кмет на село Коларово, гл. инсп. Илия Тупаров – началник на РУ – Петрич и Росица Трайкова – директор на СУ „Васил Левски“ –Коларово.
Уважаеми г-н Кимов,
Уважаеми г-н Кючуков,
Горди сме, че сте жители на община Петрич! Горди сме, че младото ни поколение ще може да види дадения пример и да го възприеме в собственото си поведение и отношение към другия.
Припомняме, че на 2 март, към 14.00 часа, мл. полицейски инспектор Тодор Кимов е на работа в приемната на с. Коларово. Забелязва пушек, излизащ от жилищна сграда на общината, в която са настанени социално слаби хора. Незабавно подава сигнал на тел. 112 и се отправя натам. По пътя го застига учителя по физическо възпитание в местното училище Владимир Кючуков, и двамата за минути се озовават пред сградата, обхваната вече от пламъци. Извеждат всичките обитатели от сградата.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here