Скандално! Кметът на Радомир хвърли 10 000 лв. от продънения бюджет за земетресението в Турция, отхвърли предложението на Б. Божкова да дари 500 лв от джоба си! Съветниците го подкрепиха!

Благойка Божкова

Благойка Божкова: Общинските съветници в Радомир отказаха да дарят една заплата за пострадалите хора от земетресенията в Турция

Всички съветници от общинския съвет на Радомир вкупом отказаха да си дарят месечната мартенска заплата от 500лв. в помощ на пострадалите хора от земетресението в Турция. Предложението дойде от адвокат Благойка Божкова – общински съветник от ПП „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ“ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) община Радомир.- съобщиха възмутени жители на Радомир.

Нито един от 17-те общинските съветници не е одобрил това предложение, установи проверка по протокола на 4ВЛАСТ.
„Да, мое беше предложението. Считам, че всички съветници са преуспели и могат да си позволят едно месечно дарение от 500 лв. за пострадалите хора. Има съветници, които получават над 1500лв. пенсии, плюс месечно възнаграждение като общински съветник. Всички категорично отказаха и не пожелаха стотинка да дарят. Мотива им бе „Това е царствен акт, които иска ще дари.” Дори предложението ми не беше подложено на гласуване. Това сме ние, съветниците от Радомир! Душа даваме по избори, но не своята!”, споделя Божкова.
В деня на заседанието Докладна записка е била входирана и от кмета на община Радомир Пламен Алексиев. Предложението е било да се предостави финансова помощ в размер на 10 000 лева за пострадалите от земетресенията в Турция от общинския бюджет. Предложението на вносителя е било подкрепено единодушно от общинските съветници.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here