Лейбъристите в Самоков залитат към „Възхода“, хората: И кметът чака рамо от Янев наесен, ще е независим

Разместване в политическата картина в Самоковско разкриха поредните парламентарни избори, които се задават след месец. Ключови фигури от политическия живот се омесиха с представители на формацията на бившия служебен премиер Стефан Янев „Български възход“.

Мая Христева

„На консултации на партията в Самоков лично са присъствали общинският съветник от Самоков Емил Кривошиев и председателката на ОбС- Мая Христева, които са в местния парламент от групата „Български Лейбъристи”. Те били впрегнати да помагат в изборната надпревара за Възхода. Двамата са сред близките съратници на кмета Владимир Георгиев, за когото пък чуваме, че ще се кандидатира за местните избори като независим кандидат. Щял да разчита на широка подкрепа, включваща рамо от „Български възход“ и даже от ГЕРБ.“, коментират ситуацията запознати. Както е известно Георгиев е близък с президента Румен Радев. Самоковският градоначалник беше част от Инициативния комитет, който издигна Радев за държавен глава. Това обаче не е по вкуса на червения лидер Корнелия Нинова. Факт е, че Владимир Георгиев не беше допуснат като делегат на скандалния конгрес на Столетницата преди около месец. Кметът от сега стяга редиците и търси подкрепа за местните избори, която включва и хората на „Български възход“.

Радев и Георгиев рамо до рамо на джаз феста в Боровец, на който държавният глава присъства.

„Бизнесменът Христо Ковачки стъпи здраво в Самоков, разработвайки курорта Мальовица, той подкрепя лейбъристите. Крачката към „Български възход“, която правят Кривошиев и Христева, навява на мисълта, че тази подкрепа се пренася към Възхода, от което иска да се ползва и Георгиев. Само вижте резултата на партията в Самоков на последните избори, направен с листа с непознати лица. Хората на Янев, които за първи път се явиха на избори, в Самоковско събраха около 2 126 гласа. 1 037 гласа и съответно 600 събраха дуото Гален Монев, който бе виден „Атакист“, и Петър Петров – общински съветник от Ботевград. Така чисто новата партия стана втората политическа сила в Самоковско“, пресмятат самоковци. Потърсихме за коментар по темата общинския съветник Емил Кривошиев.

Емил Кривошиев, вляво на снимката,.

Той не отрече, че е присъствал на консултации на партия „Български Възход” в Самоков, но се разграничи от структурата, помагал им само за организацията около вота. „Упълномощен съм да представлявам партията в тези консултации. За нищо друго нямам пълномощия. Нито участвам в изборите, нито в листите. Присъствах на консултацията чисто технически, във връзка с регистрация, документи свързани с комисии- председатели, секретари т.н. Не е вярно, че стоя зад тази партия. Ние си имаме партия и наесен ще се явим отново от нея на избори. Нямам ангажимент да помагам на „Български Възход”, сподели Емил Кривошиев. Той подчерта, че дори не знае кои са в листата. Интересното е, че вътре е съветникът и бивш кмет на самоковското село Говедарци Георги Шуманов, който е под №5. Останалите кандидати са напълно непознати лица за самоковските избиратели. Водач е Цветомир Димитров, следват Зорница Тодорова, Мариана Алексиева, Калин Григоров, Георги Шуманов, Спаска Григорова, Павел Павлов, Георги Коцев, Стефан Мончев, Николай Николов и Милен Христов.
Самоковецът Шуманов беше избран за кмет на Говедарци като независим кандидат, никой и обаче не помни през мандата му той да е направил нещо за курортното селце. Сега е съветник от местна коалиция „Самоковци за Самоков“, но глас не му се чува в Общинския съвет. Даже се носят слухове, той не е желан в групата на коалицията.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here